informacji zaciągniętych z forum postanowiłem zrobić coś z tymi stukaniami. Najpierw udałem się do BMW Zdunek w Gdańsku na miałkim szlaku aby zweryfikowali problem. Po około 5 godzinach otrzymałem telefon iż niebyli w stanie stwierdzić w czym jest problem i zalecili dalszą weryfikacje problemu poprzez zdjęcie skrzyni biegów i sprzęgła (koszt ponad 1000zł za sam demontaż/montaż) + koszty weryfikacji i następnie dalsza oględziny napędu. Zrezygnowałem z tego pomysłu i udałem mechanika w sopocie specjalizującego się w naprawach aut marki bmw, panowie przymnie podnieśli auto i widząc co się dzieje stwierdziliśmy że to tuleje. Nie jestem mechanikiem ale wyraznie słyszałem skąd wali, raz z lewej strony raz z prawej. Podjąłem się naprawy.......w między czasie okazało się że osłona katalizatora była pęknięta i trzeba było pospawać. Auto miało być zrobione w jeden dzień lecz panowie napotkali problemy i przedłużyło się to jeszcze o jeden dzień. Po odebraniu auta wszystko miało być ok,koszt 1050zł. Wyjazd od mechanika pierwsze rozpędzenie auta i znów te jeb...

w du

walenie przy zmianie biegów. Dzwonie do gościa i informuje go że naprawa gówno dała i że dalej stuka jak stukało, kazano mi chwile poczekać, w między czasie gościu poszedł pogadać z mechanikiem który wykonywał naprawę i jazdę próbną. Po chwili dostaje odpowiedz : na 90% byliśmy przekonani że to tuleje w trakcie naprawy kolega mechanik zauważył że są luzy na tylnej przekładni i przy skrzyni biegów, nie chcieliśmy tego ruszać bo przedłużyło by się to o kolejne dni w związku z czym nie wyjechał by pan. (Dla jasności maiłem swój termin wyjazdu i nie mogłem go zmienić a na na prawe znalazłem czas w ostatnich dniach ). Podsumowując: Podczas dalszej jazdy autem zauważyłem że wymiana tulei coś dała ale na prawdę niewiele, nie starczyło mi czasu aby zrobić coś z tym w PL więc będę musiał coś z tym zrobić zagranicą a jak wiadomo koszty 4x większe

ma ktoś jakieś dalsze pomysły co to może być ???? Dzięki za dotychczasowe podpowiedzi (dzięki aluk84) Pozdrawiam i czekam na dalszą pomoc.