hammet1 napisał(a):
Inaczej.
Spróbuj kolego zdemontować gruszkę. I sprawdzić czy te ciągadło od zmiennej geometrii wtedy chodzi bardzo luźno. Powinno chodzić tak luźno, że bez żadnego wysiłku powinieneś je przesunąć.
Gruszka zawsze daje jakiś opór;). Jeśli masz kompa, to masz tam w DISie teścik na zmienną geometrię, zaworek podaje podciśnienie na gruszkę i co 20sek wykonuje pełny ruch.
Jeśli rusza się ciasno, a wręcz bardzo ciasno bez gruszki tzn., że masz zapieczoną zmienną geometrię i trzeba ją wyczyścić. Na Youtube jest pełno filmików co i jak się robi.
Pozdrawiam!
Śliczne dzieki za info ---
miałbym jeszcze do ciebie prośbe gdzie w DIS jest ta praca zmiennej geometrii TEST co 20 sek co opisałeś... ???
co sie zas tyczy tej gruszki to (tak samo myślałem jak napisałeś jednak powstrzymuje mnie utrudniony dostęp i mozliwość zgubiena zawleczki ) Odkryłem jeszcze 1 rzecz

Akumulator podciśnienia jest dziurawy (sklepiłem go na łączeniu silikonem )
przed nim podciśnienie mocne na gruszce turbo wyraźnie słabsze !!! to tez na pewno ma wpływ na prace , jest poprawa ale jeszcze nie to co powinno być (ECU odcinał dawkę przy 110-120 teraz przy 140-150 ) więc ide w dobrym kierunku. Ciśnienie przeładowania dalej na poziomie 250 mbar
MA pytanie do znawców ?? jakie sa tolerancje na wolnych obrotach ile mbar DIS pokazuje mi zadane 960 a aktualne 1030 moim zdanie powinno być prawie idealnie --> dobrze myślę ?? różnice zwiększają się wraz ze wzrostem prędkości i obciążenia .