BMW Sport

Największe forum dyskusyjne fanów marki BMW w Polsce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ogłoszenia
Teraz jest 21 grudnia 2014, 10:13


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.



Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu


Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Brak mocy przy ruszaniu z miejsca + duże spalanie
PostNapisane: 15 lipca 2009, 13:04 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 16
Lokalizacja: Gdansk
Moje BMW: E36
Kod silnika: M43B16
Witam

Jestem nowy na forum, ale mimo to liczę na pomoc forumowiczów.
Otóż problem z moim bmw wygląda nastepująco:

Przy ruszaniu odczuwalny brak mocy, kiedy ruszam z włączoną klimatyzacją samochód ledwo rusza. Przy wyższych prędkościach obrotowych samochód jedzie dobrze. Podłączałem pod komputer przy pomocy domowego sprzętu (laptop + interfejs carsoft 6.5) i żadnych błędów nie pokazuje. Sprawdziłem ciśnienie w cylindrach i też było w normie (około 14 bar na cylinder)
Niestety swoim interfejsem nie mogę odczytać live data. Bmw jest z silnikiem 1.6 m43. Czy opłaca się jechać do warsztatu na jakiś lepszy komputer, czy też odczytają to samo, co ja swoim?

Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem i znalazł rozwiązanie?

Pozdrawiam


Ostatnio edytowano 25 sierpnia 2009, 21:23 przez czeslaw85, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2009, 13:28 
Offline
Częsty bywalec

Posty: 678
1. komputer
2. filtr paliwa
3. wyłącz klimę


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2009, 13:34 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 16
Lokalizacja: Gdansk
Moje BMW: E36
Kod silnika: M43B16
Filtr paliwa i świece zmienione. Sprawdziłem też wydajność pompy i wszystko było ok.
Aha zapomniałem dodać, że bez klimy też ma za mało mocy, po prostu klima potęguje efekt :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2009, 13:38 
Offline
Częsty bywalec

Posty: 678
skoro wymieniłeś a reszta jest ok to hmmm pozostaje komputer :)
bo tak ciężko wróżyć :P


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2009, 13:38 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 21
Lokalizacja: lubuskie
ja miałem podobnie i okazało się że gumowa rura od filtra do przepływomierza była popękana i zasysał lewe powietrze


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2009, 16:49 
Offline
Częsty bywalec

Posty: 786
Lokalizacja: WLKP
A u mnie???? Czujnik położenia wałka rozrządu.....

_________________
Pomogłem??? - kliknij Pomółgł


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2009, 17:03 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 47
Lokalizacja: Bielsk-BiaÂła
kolego sprawdz sobie przewody od swiec


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2009, 19:23 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 16
Lokalizacja: Gdansk
Moje BMW: E36
Kod silnika: M43B16
Kable sprawdziłem, wydają się być w porządku (sprawdzałem wizualnie w nocy i miernikiem)
Sprawdzę jeszcze wtryskiwacze jak rozpylają paliwo.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2009, 12:27 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 16
Lokalizacja: Gdansk
Moje BMW: E36
Kod silnika: M43B16
W końcu udało się znaleźć prawdopodobną przyczynę problemów. Okazało się, że mam przestawiony rozrząd. Teraz pytanie, gdzie mogę znaleźć blokadę rozrządu, albo czy ktoś z okolic trójmiasta nie pozyczyłby takiej blokady za porządną flaszkę? :)

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 35 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL