Darius17 napisał(a):
Tego jakiej firmy jest sterownik gazu to nie wiem.
Bylem w firmie co montowali mi gaz i powiedzieli, ze nie ma to nic wspolnego z wymiana wtryskiwaczy i umyli rece.
Mechanik powiedzial, zebym najpierw wymienil filtr paliwa, wiec to zrobilem i zadnego efektu nie dalo. Czy moze to byc pompa paliwa lub zapchane wtryskiwacze benzyny (ostatnio sporo jezdzilem na rezerwie i moze zalapalo jakiegos syfu z baku) ? Inna z mozliwosci jakie slyszalem to przeplywomierz lub silniczek krokowy, ale czy na gazie nie dzialoby sie to samo? Dzisiaj ustawialem gaznik i samochod pracuje lepiej niz wtedy, ale nadal nierowno trzyma obroty

kolego napisałem jak w prosty sposób możesz sprawdzić wpływ instalacji, co za problem sprawdzić jaki masz sterownik? podłączyc kompa zobaczyć jak wygląda mapa wtrysków?
czy te objawy zaczęły się jak temperatura spadła do takich jak obecnie?
a większość gazowników to tylko o kasie myśli a nie o kliencie, lebiedź który zakłądał mi instalację podobnie powiedział to wina samochodu a nie instalacji, w serwisie BMW 200 PLN skasowali i diagnza była jedna z samochodem wszystko jest ok (no i sprawa w sądzie)
producent instalacji twierdził że to nieudolny mechanik a nie wina instalacji 2x po 400 km aby do nich dojechać i ..... kompletnie to samo
więc moim zdaniem nie każda instalacja będzie wspólpracowała z BMW prawidłowo (od dwóch lat już walczę teraz wiem już jaką instalcję i u kogo bym zkładał)