BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: POLICJA-pomocna czy też nie? Znajomi czy służbiści?
PostNapisane: 18 maja 2015, 10:59 
Forumowy terrorysta

renoraines napisał(a):
Dziennikarze przeprowadzili też testy na drodze.
Nieoznakowany zaczyna nagranie i pomiar. Nieoznakowany jedzie 105, 6 km/h, natomiast pirat utrzymuje stałą prędkość 100 km/h. Pomiar dokonany 105,6 km/h.

Nieoznakowany po przyspieszeniu ze 105,6 km/h na 112,6 km/h zaczyna zbliżać się do pirata, pirat nadal jedzie 100 km/h. Pomiar dokonany 112,6 km/h.

Nieoznakowany osiągnął 115,9 km/h w czasie przyspieszania zmierzył średnią prędkość pirata 110,9 km/h . W rzeczywistości pirat jechał cały czas 100 km/h.

Maszynka do zarabiania pieniędzy w celu łatania dziury budzetowej państwa, które istnieje tylko teoretycznie.

Inny test przeprowadzony na tvn turbo. Pomiar dokonany z zoomem.
pirat ---------------wideorejestrator
80 km/h-------------99 km/h
100 km/h------------128 km/h

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 maja 2015, 15:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
rafal_13 napisał(a):
po raz kolejny policja w akcji

Co za głąby! Jeszcze kretyn włączył koguty po tym jak się zorientowali, że będzie chryja bo rozwalili schodek i ktoś to nagrywa.

PostNapisane: 18 maja 2015, 17:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
...a wystarczyło zjechać lekko pod kątem, każdym kołem pojedynczo... ale do tego potrzebny olej w głowie

Obrazek

PostNapisane: 18 maja 2015, 17:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B28/M54B22
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159139
rorafalki napisał(a):
...a wystarczyło zjechać lekko pod kątem, każdym kołem pojedynczo... ale do tego potrzebny olej w głowie

Przecież służbowe auto nie boi się krawężników :rotfl: :rotfl:

Nie wiem po co oni wjeżdżali tam, to jakiś geniusz musiał tą akcje planować. Bo nic na dole tym samochodem nie zdziałali tylko schody niszczyli. :wstyd: :wstyd:

BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET

PostNapisane: 18 maja 2015, 19:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: Brak
Mateusz118 napisał(a):
Bo nic na dole tym samochodem nie zdziałali tylko schody niszczyli.

Mienie w postaci auta i schodów należy do podatników, jest więc niczyje.

PostNapisane: 18 maja 2015, 21:33 
Zacna persona forum

mr18 napisał(a):
Mateusz118 napisał(a):
Bo nic na dole tym samochodem nie zdziałali tylko schody niszczyli.

Mienie w postaci auta i schodów należy do podatników, jest więc niczyje.

Właśnie to mnie najbardziej irytuje. Normalny człowiek już za jedna nadłamana płytkę dostał srogi mandat, policjant ma "bardzo luźny stosunek" do tej sytuacji i wie że nic mu nie zrobią.

PostNapisane: 18 maja 2015, 22:20 
Uzależniony od forum :)

zatrzymać prawko na trzy miesiące :rotfl: :wstyd:

PostNapisane: 19 maja 2015, 09:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
Właśnie leciało o tym w TVN,schody naprawiane a policjanci mają dostać nagrodę. :D

PostNapisane: 19 maja 2015, 14:52 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
600 tys. zł ukradli złodzieje z banku w Będkowie. Wynosili łup od tyłu, gdy policja sprawdzała, że drzwi do banku są zamknięte...

Historia, która wydarzyła się w Będkowie, jest jak z filmu gangsterskiego. Był środek nocy powyborczej, gdy nieznani sprawcy zrobili najpierw dziurę w betonowym płocie na tyłach niewielkiego banku, następnie podkradli się do grubej na pół metra ściany, gdzie wykuli kwadratowy otwór. Zastawiała go szafa, którą wystarczyło pchnąć, by dostać się do skarbca... Złodzieje zabrali się do otwierania sejfów, gdy zaczął wyć alarm.

Słyszeli go pobliscy mieszkańcy. Na miejsce przyjechali policjanci z Rokicin. Jeden z nich podszedł do frontowych drzwi banku i szarpnął za klamkę. Po chwili wsiadł do radiowozu i odjechał. Z nagrań monitoringu, jak relacjonują pracownicy banku, wynika, że w tym samym czasie na tyłach placówki złodzieje kradli grube pieniądze...

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/38 ... l?cookie=1

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 19 maja 2015, 16:34 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Po ostatnim zaostrzeniu przepisów drogowych (przy przekroczeniu prędkości w terenie zabudowanym powyżej 50 zabierają prawko) papiery straciła Pani, która jechała 55km/h przez wioskę która jest po drodze do większej miejscowości. Pani miała 35 lat, więc zakładam, że nie wpisuje się w profil młodocianego pirata drogowego. Grunt, że jest sukces, było o tym na 1. stronie w lokalnej gazecie. Jak sobie pomyśle, jakie mają wytyczne i cele do zrealizowania to chyba się to mocno mija z zasadami zdrowego rozsądku. Nie chcę tu bronić łamiącej przepisy ale czasem jak lecę na trasie to zwalniając do 70 wydaje mi się, że wlokę się koszmarnie. A po mieście gówniarze wyścigi urządzają albo stwarzają dużo większe zagrożenia i konsekwencje za to są dużo mniejsze.

PostNapisane: 19 maja 2015, 17:11 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):
Cytuj:
600 tys. zł ukradli złodzieje z banku w Będkowie. Wynosili łup od tyłu, gdy policja sprawdzała, że drzwi do banku są zamknięte...

Historia, która wydarzyła się w Będkowie, jest jak z filmu gangsterskiego. Był środek nocy powyborczej, gdy nieznani sprawcy zrobili najpierw dziurę w betonowym płocie na tyłach niewielkiego banku, następnie podkradli się do grubej na pół metra ściany, gdzie wykuli kwadratowy otwór. Zastawiała go szafa, którą wystarczyło pchnąć, by dostać się do skarbca... Złodzieje zabrali się do otwierania sejfów, gdy zaczął wyć alarm.

Słyszeli go pobliscy mieszkańcy. Na miejsce przyjechali policjanci z Rokicin. Jeden z nich podszedł do frontowych drzwi banku i szarpnął za klamkę. Po chwili wsiadł do radiowozu i odjechał. Z nagrań monitoringu, jak relacjonują pracownicy banku, wynika, że w tym samym czasie na tyłach placówki złodzieje kradli grube pieniądze...

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/38 ... l?cookie=1

Na szkoleniach było tylko jak trzymać fotoradar, o taki awaryjnych sytuacjach komendant nie wspominał :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ded napisał(a):
tóra jechała 55km/h przez wioskę która jest po drodze do większej miejscowości.

55km/h szybciej niż dopuszczalna prędkość, tak ?

ded napisał(a):
Grunt, że jest sukces, było o tym na 1. stronie w lokalnej gazecie. Jak sobie pomyśle, jakie mają wytyczne i cele do zrealizowania to chyba się to mocno mija z zasadami zdrowego rozsądku. Nie chcę tu bronić łamiącej przepisy ale czasem jak lecę na trasie to zwalniając do 70 wydaje mi się, że wlokę się koszmarnie. A po mieście gówniarze wyścigi urządzają albo stwarzają dużo większe zagrożenia i konsekwencje za to są dużo mniejsze.

Wątpie aby w tym przepisie chodziło o bezpieczeństwo. Raczej pod przykrywko zabierania prawka mandaty się potroiły.

Pierwszy kierowca który stracił prawko jechał nocą po 3 pasmowej drodze. Gdyby nie wzięli mu prawka to pewnie by rozjechał rodzine idącą do kościoła. :wstyd: :wstyd:

PostNapisane: 19 maja 2015, 19:24 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Mateusz118 napisał(a):
55km/h szybciej niż dopuszczalna prędkość, tak ?

Tak

Mandaty tez wzrosły za niektóre wykroczenia. Mam nadzieję, że jak trochę ten szum opadnie to się opamiętają i będą zabierać będą stosować to tylko w uzasadnionych przypadkach.

PostNapisane: 20 maja 2015, 07:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
ded napisał(a):
Mam nadzieję, że jak trochę ten szum opadnie to się opamiętają i będą zabierać będą stosować to tylko w uzasadnionych przypadkach.

Gonimy tzw. Zachód, poczytajcie sobie jak jest w Skandynawii. Nowe przepisy to paranoja, raz że różnica w przekroczeniu prędkości o 1 km nosi dwa skrajne przypadki a dwa, że jest to korupcjogenne.

PostNapisane: 20 maja 2015, 07:55 
Zacna persona forum

Im dłużej jeżdżę, tym bardziej jestem za surowszym i bezwzględnym karaniem. I co z tego, że mała wioska - przekroczyła o 55km/h, a może gdzieś indziej o 85km/h i w większej wiosce, gdzie jest szkoła.

Kiedyś słuchałem ciekawej audycji na trójce i wypowiadała się bardzo sensownie i zrównoważenie miła Pani, która powiedziała w skrócie coś takiego: " na co dzień jestem spokojną osobą, ale jak wsiadam za kółko to wstępuje we mnie jakiś demon - zawziętość, zapalczywość, dłonie się pocą trzymając kierownicę i nie jestem w stanie tego opanować".
Dużo kierowców tak ma i to starszych - jak patrzę, jadąc autem, na te ściśnięte szczęki i zawzięte miny to widać, że babka/facet jest nabuzowany jak indor, a w domu pewnie spokojny ojciec.

PS. Przykład mojego wujka - gościu 50 lat, uprzejmy, bez nałogów, nieźle prosperująca firma, 2 dzieci, aktywny sportowo. Ale jechać z nim w drogę dłuższą niż 5 kilometrów to zaczyna się robić tzw. pierdolnik - nerwy i przeklinanie co 2 minuty - nie może się wyluzować i machnąć ręką w większości na pierdoły. Ciekawe zjawisko ;)

Ostatnio edytowano 20 maja 2015, 08:23 przez j27, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 20 maja 2015, 08:19 
Częsty bywalec

j27 napisał(a):
Im dłużej jeżdżę, tym bardziej jestem za surowszym i bezwzględnym karaniem.

Większość zapewne zgadza się z tym, że trzeba debili eliminować z życia codziennego, ale trzeba to robić z głową. Popatrz na sprzęt używany przez służby, fotoradar ustawiony w kosmos czy też iskra pokazująca obroty silnika radiowozu to normalność. Ja się z takim podejściem do sprawy kategorycznie nie zgadzam, bo każdemu poprzez wadliwą obsługę czy wadliwy sprzęt można przypiąć łatkę rajdowca. A chyba nie tędy droga? A i jeszcze jedna ważna kwestia. Wiadomo, że mandatu możemy nie przyjąć, ale jakie są szanse odwołania od decyzji policjanta, która odbiera nam PJ?

PostNapisane: 20 maja 2015, 08:31 
Zacna persona forum

W Polsce jest ponad 20 mln aut. I takie pojedyncze przykłady, co chwilę pisane na forum, są mało ważne. Zawsze będzie jakieś "ale" i zastrzeżenia - że za mało, za drogo, źle, itd. To tak jak ze służbą zdrowia - każdy chce się leczyć i narzeka na braki.
Prawda jest taka, że w Polsce jest komunikacyjna dzicz i chaos na drogach. A jedyną ochroną przed tymi wszystkimi "nabuzowanymi indorami" jest ich strach przed bardzo dotkliwą karą.
Chcesz się wyżyć to na autobahne, jeszcze lepiej tor, a najlepiej to wysiłek fizyczne żeby z czajnika zeszło ciśnienie. Tylko 5% dorosłych Polaków regularnie uprawia jakiś sport, jakby więcej zaczęło to by było mniejsze szaleństwo za kółkiem - taka moja teoria ;)

PostNapisane: 20 maja 2015, 08:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
ogarnia ktoś procedury policyjno-dochodzeniowo-itd?
sytuacja: stłuczka, gość A wymusił z drogi podporządkowanej pierwszeństwo z na B jadącym po drodze z pierwszeństwem. Na miejscu była policja, spisywanie wszystkiego itd, gościowi A zatrzymali prawojazdy. Teraz zaczyna się mniej zrozumiała część bo wszczęte zostało jakieś śledztwo, nie wiem czego chcą dochodzić, ubezpieczyciel czeka na notatke policyjną bo policja na razie wysłała info "zbieramy dowody" :zdziwko:
wtf?

PostNapisane: 20 maja 2015, 08:35 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
Rafał napisał(a):
ded napisał(a):
Mam nadzieję, że jak trochę ten szum opadnie to się opamiętają i będą zabierać będą stosować to tylko w uzasadnionych przypadkach.

Gonimy tzw. Zachód, poczytajcie sobie jak jest w Skandynawii. Nowe przepisy to paranoja, raz że różnica w przekroczeniu prędkości o 1 km nosi dwa skrajne przypadki a dwa, że jest to korupcjogenne.

I mało tego ale Panie kierowco nas jest dwóch :)

PostNapisane: 20 maja 2015, 08:47 
Częsty bywalec

j27 napisał(a):
W Polsce jest ponad 20 mln aut. I takie pojedyncze przykłady, co chwilę pisane na forum, są mało ważne.

Chcesz transparentności a a poruszasz się w drugą stronę.
j27 napisał(a):
Chcesz się wyżyć to na autobahne.

No to przestrzegać prędkości czy nie?

PostNapisane: 20 maja 2015, 09:29 
Zacna persona forum

mr18 napisał(a):
j27 napisał(a):
W Polsce jest ponad 20 mln aut. I takie pojedyncze przykłady, co chwilę pisane na forum, są mało ważne.

Chcesz transparentności a a poruszasz się w drugą stronę.
j27 napisał(a):
Chcesz się wyżyć to na autobahne.

No to przestrzegać prędkości czy nie?

Nie chce mi się odpowiadać, skoro wycinasz ułamek z mojej wypowiedzi i interpretujesz na swój, zawężony sposób.

Peace and hawk ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 44  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1