BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E36] Nowe oswietlenie: lampy przod, tyl i boczne kierunki
PostNapisane: 5 lipca 2010, 22:18 
DaRo25 napisał(a):
okaze sie jak to bedzie swiecic (zolte ringi) +biale ksenony hmm ale trudno nie bede bral engels eyes jak do japonczyka

Jak chcesz to mogę jutro zrobić fotkę jak to u mnie wygląda z xenonem 5000K.

PostNapisane: 6 lipca 2010, 09:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36 sedan
Kod silnika: M50b25v
Garaż: Posiada to , to
wilko_bmw325 napisał(a):
DaRo25 napisał(a):
okaze sie jak to bedzie swiecic (zolte ringi) +biale ksenony hmm ale trudno nie bede bral engels eyes jak do japonczyka

Jak chcesz to mogę jutro zrobić fotkę jak to u mnie wygląda z xenonem 5000K.

ok zrob bo jestem ciekaw a dzis albo jutro jade lampy odebrac a zastanawiam sie nad samymi ringami z przetwornicami .. ale jak DEPO beba dobrze wygladac z zoltymi ringami to zapomne o montazy tylko ringow ;)

Byla -- viewtopic.php?f=6&t=86211
Obecna -- viewtopic.php?f=6&t=128243

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 lipca 2010, 16:45 
Wrzucam 2 fotki jak się prezentują żółte ringi od DEPO z xenonem 5000K. Fotki słabej jakości ale widać co i jak ;) W sumie podobnie to wygląda jak w E-39 po lifcie z xenonem.
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 6 lipca 2010, 17:09 
Zacna persona forum

no calkiem calkiem sie prezentuje :hyhy:
ja wlasnie odebralem lampy DEPO i sprawdzilem na miejscu jak dzialaja i jest oki .. i przypatrzylem sie i te zaroweczki(led) w ringach mozna zmienic na biale ..
powiedz mi tylko zarowki h7 ok .. ale przetwornice moga zostac od h1?? te same kable plug&play???
i drugie pytanko .. jak doloze do halogenu (black clear) mala postojowke zolta i bedzie sie zazyc z ringami ciagle to czy miski sie nie doczepia?? przejdzie tlumaczenie ze sa to rowniez swiatla do jazdy dziennej?? nie sadze ....

PostNapisane: 6 lipca 2010, 17:16 
DaRo25 napisał(a):
ja wlasnie odebralem lampy DEPO i sprawdzilem na miejscu jak dzialaja i jest oki .. i przypatrzylem sie i te zaroweczki(led) w ringach mozna zmienic na biale ..

to pisałem wcześniej że można wymienić... z tym że tam są żarówki zwykłe a nie led. Ledy mają za mały kąt świecenia i będzie tylko w 3 punktach na ringu świeciło :kwasny:

DaRo25 napisał(a):
powiedz mi tylko zarowki h7 ok .. ale przetwornice moga zostac od h1?? te same kable plug&play???

przetwornice zostają te same bo one są uniwersalne... musisz tylko zmienić żarniki na H7, koszt około 50-60 zł za komplet :)

DaRo25 napisał(a):
i drugie pytanko .. jak doloze do halogenu (black clear) mala postojowke zolta i bedzie sie zazyc z ringami ciagle to czy miski sie nie doczepia?? przejdzie tlumaczenie ze sa to rowniez swiatla do jazdy dziennej?? nie sadze....

Co to tego to nie mam pojęcia, niby nie powinni bo to bardziej jako światło postojowe by było i nie oślepia... ale jak jest faktycznie z tym to ciężko powiedzieć :niepewny:

PostNapisane: 6 lipca 2010, 17:39 
Zacna persona forum

tak wiem ze pisales o tych ledach . no zarniki beda mnie kosztowac wiecej bo 50e za komplet ale nie poradze nic . nie jestem w pl. a co do tych halogenow to bede sie musial dowiedziec co i jak dokladnie jest . dzieki za foto i info kolego

PostNapisane: 6 lipca 2010, 22:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
ŁOOOOOOOOOO MATKO wlasnie sobie przypomnialem jak moje auto wygladalo w dniu zakupu hahaha alez byla brzydka... :wstyd:

Kolego widze ze juz kupiles te depo ja sie zdecydowalem na ori soczewki plus krzyze w dlugich i ciema soczekwa wg mnie taki zestaw bez ringow prezetuje sie w e36 najlepiej :) A te zespolone lampy to tragedia nie wiem czemu w niemcowni namietnie je wkladaja.

PostNapisane: 7 lipca 2010, 21:33 
Zacna persona forum

wiec tak lapy i ringi prezentuja sie baaardzo ladnie ale w zestawie mialem wiazke kabli do podlaczenia osobnego ringow z bezpiecznikiem i jakims przekaznikiem podlaczone na osobnej lini wg. schematu ale zalanczaja sie po przekreceniu swiatel .. czy ktos z was moze mi powiedziec czy tez mial taka wiazke ?? po co ona skoro swiatla swieca i ringi bez niej tym samym napieciem :zdziwko:
dolanczam foty tej wiazki . co to za przekaznik??
a ty kolego wilko_bmw325 tez miales te dodatkowe kable??

dolaczam foty
http://yfrog.com/9ddarius015j
http://yfrog.com/5mdarius016j
http://yfrog.com/cbdarius018j
http://yfrog.com/c9darius019j

PostNapisane: 7 lipca 2010, 21:43 
Moje lampy były używane i nie mam tej wiązki... w lampach są wypuszczone po 2 kable na zewnątrz i są poprostu połączone ze sobą i świeci normalnie. Może ta wiązka i przekaźnik są po to aby światła same się włączały po odpaleniu auta... tak jak światła to jazdy dziennej :niepewny:

PostNapisane: 7 lipca 2010, 22:24 
Zacna persona forum

nie bo podlaczylem na szybkiego ta wiazke z tym przekaznikiem i bezpiecznikiem i plus i minus z aku i swiatla zapalaja sie po przekreceniu wlacznika hmm .. dziwna sprawa bezpiecznik ok ale ten przekaznik nie daje mi spokoju :kwasny: jak podlacze to ''tyknie '' i jest zalaczony . ale po chlorere on :zdziwko:

PostNapisane: 8 lipca 2010, 07:10 
Gdzieś przeczytałem że podobno po podłączeniu tego przekaźnika z całą wiązką jak włączysz światła mijania to gasną ringi, co niby ma wydłużyć żywotność żarówek w nich. Nie wiem ile w tym prawdy ale napewno to jest do ringów, bo w momencie kiedy kabelki wypuszczone z lamp są rozłączone to ringi nie świecą. :zakrecony:

PostNapisane: 8 lipca 2010, 08:52 
Zacna persona forum

wilko_bmw325 napisał(a):
Gdzieś przeczytałem że podobno po podłączeniu tego przekaźnika z całą wiązką jak włączysz światła mijania to gasną ringi, co niby ma wydłużyć żywotność żarówek w nich. Nie wiem ile w tym prawdy ale napewno to jest do ringów, bo w momencie kiedy kabelki wypuszczone z lamp są rozłączone to ringi nie świecą. :zakrecony:

a to ciekawe ciekawe ... tylko nie wiem w sumie po co (te zarowki w ringach i tak dlugo ''zyja '') ale juz wiem po co . dzieki za odp.

PostNapisane: 8 lipca 2010, 22:39 
Zacna persona forum

wilko_bmw325 napisał(a):
Silniczki są trochę za długie ale podobno da się je jakoś skrócić... ja się w to nie bawiłem i mam bez regulacji

kolego wilko_bmw325 wlasnie rozwiazalem problem silniczkow do lamp DEPO :super: ori silniczki sa dluzsze o okolo 10mm .. ramie jest wykonane z plastiku a w DEPO sa sruby do regulacji recznej zamias silniczkow
polaczylem jedne z drogimi i wszystko dziala (oczywiscie skracajac ori o okolo10mm)
potrzebne do tego jest
gumowka
metrowka
obejmki plastikowe
troche cierpliwosci
i wystarczy jedno piwko by zakonczyc dzielo ;)
oczywiscie z pierwszym meczylem sie dluzej bo myslalem jak polaczyc plastikowe ramie z metalowa srubka
jutro porobie foty i podesle na forum
sposob troche prymitywny ale za to jaki skuteczny :ok:

Ostatnio edytowano 31 sierpnia 2010, 21:38 przez DaRo25, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 lipca 2010, 13:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M52B25
Czyli co w końcu połączyłeś, silniczki i te metalowe skrócone patyki???

PostNapisane: 14 lipca 2010, 14:47 
Zacna persona forum

dokladnie . polaczylem je tasmami plastikowymi sa nieruchome .. wiem ze to troche druciarstwo ale silniczka nikt nie widzi (moze ktos z was obmysli lepszy pomysl z tym) a no i najwazniejsze regulacja dziala w 100%
wrzucilbym foty ale cos mi telefon sie chce sie zgrac z kompem :kwasny:

PostNapisane: 14 lipca 2010, 16:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M52B25
A czemu po prostu nie skróciłeś tych plastykowych patyczków o 10mm, przecież można je wyjąć, skrócić na końcu i umieścić z powrotem w silniczku i normalnie założyć do lamp. Mój mechanik skrócił i mi wszystko działa jak trzeba. Ale taśmami przytwierdziłeś silniczek do lampy???

PostNapisane: 14 lipca 2010, 20:45 
sulek napisał(a):
A czemu po prostu nie skróciłeś tych plastykowych patyczków o 10mm, przecież można je wyjąć, skrócić na końcu i umieścić z powrotem w silniczku i normalnie założyć do lamp. Mój mechanik skrócił i mi wszystko działa jak trzeba. Ale taśmami przytwierdziłeś silniczek do lampy???

Tak nie da rade bo na samym końcu jest "główka", która ma około 20 mm średnicy i jak ją utniesz to nie będzie działało tak jak powinno.

PostNapisane: 14 lipca 2010, 21:57 
Zacna persona forum

sulek napisał(a):
Ale taśmami przytwierdziłeś silniczek do lampy???

kolego nie rob ze mnie druciarza .. :mad: na prosty rozum jak niby mialby byc przytwierdzony silniczek do lampy na opaski ?? przeciez wogole by sie nietrzymal .. sluchaj pisalem wyzej ze RAMIE SILNICZKA (ten plastik) jest polaczony obejmami plastikowymi z ramieniem ''reszty ''mechanizmu co dalo mi mozliwosc regulacji .. jutro dam foty bo niektorzy nie zalapuja :rotfl: .. niewiem jak ci mechanik skrocil bo jak pisze kolega wyzej na koncu jest glowka a na poczatku mechanizm scalony ..

mniejsza z tym mam inny dziwny problem z DEPO... i piewszy raz spotykam sie z tym w zadnym aucie tego nie bylo mianowicie dzis popadalo a ja wracalem z miasta i wszyscy mi mrugaja ... dalem soczewki w dol .. nie pomoglo wciaz auta z przeciwka mi mrugali :szok: wjezdzajac do garazu na scianie zobaczylem swiatla buni i .. zszokowalem sie .. swiatla ''skakaly'' :szok: -niewiem nawet jak to nazwac bo w zyciu nie spotkalem sie z tym .. okazalo sie ze KROPLE WODY splywajace po kloszach lamp rospraszajaj swiatlo dajace przez soczewke ze na odbiciu faktycznie wygladalo to tak jakby soczewka skakala w prawo lewo gora dol :szok: :szok: (zalezy jak plynela kropla ) bylo to ..oslepiajace .. teraz niewiem
czy to jest normalne ???
czy to jest tak bo lampy nowe ??? czy ja juz zwariowalem :przestraszony: :rotfl: na starych soczewkach i lampach nie bylo tego .. dodam ze mam ori h7 bez hid-a

wilko_bmw325 tez zauwazyles cos takiego u siebie po deszczu??

i zauwazylem jeden minus tych lamp .. drogowe swieca w jednej plaszczyznie co mijania .. swieca jak hidy bez soczewek rozpraszaja sie tylko .. porownujac do starych lamp mialem tak jakby 2 jupitery po wlaczeniu swiatel drogowych i byly pod wiekszym katem niz mijania .. :kwasny: czy moze da sie wyrwgulowac mijania i drogowe osobno??

PostNapisane: 15 lipca 2010, 20:27 
Zacna persona forum

no to czyli jednak zwariowalem ?? :rotfl:
powaznie nikt tak nie ma?? wilko_bmw jak to wyglada u ciebie??

PostNapisane: 15 lipca 2010, 23:47 
DaRo25 napisał(a):
mniejsza z tym mam inny dziwny problem z DEPO... i piewszy raz spotykam sie z tym w zadnym aucie tego nie bylo mianowicie dzis popadalo a ja wracalem z miasta i wszyscy mi mrugaja ... dalem soczewki w dol .. nie pomoglo wciaz auta z przeciwka mi mrugali wjezdzajac do garazu na scianie zobaczylem swiatla buni i .. zszokowalem sie .. swiatla ''skakaly'' -niewiem nawet jak to nazwac bo w zyciu nie spotkalem sie z tym .. okazalo sie ze KROPLE WODY splywajace po kloszach lamp rospraszajaj swiatlo dajace przez soczewke ze na odbiciu faktycznie wygladalo to tak jakby soczewka skakala w prawo lewo gora dol (zalezy jak plynela kropla ) bylo to ..oslepiajace .. teraz niewiem
czy to jest normalne ???
czy to jest tak bo lampy nowe ??? czy ja juz zwariowalem na starych soczewkach i lampach nie bylo tego .. dodam ze mam ori h7 bez hid-a

wilko_bmw325 tez zauwazyles cos takiego u siebie po deszczu??

Ja u siebie nie zauważyłem nic takiego. Mam xenony i nikt jak do tej pory mi nie migał, ani w deszcz ani w pogodną noc.

DaRo25 napisał(a):
i zauwazylem jeden minus tych lamp .. drogowe swieca w jednej plaszczyznie co mijania .. swieca jak hidy bez soczewek rozpraszaja sie tylko .. porownujac do starych lamp mialem tak jakby 2 jupitery po wlaczeniu swiatel drogowych i byly pod wiekszym katem niz mijania .. czy moze da sie wyrwgulowac mijania i drogowe osobno??

Jeśli chodzi o ustawianie świateł to w każdej lampie ustawiasz cały odbłyśnik (długie razem z soczewką), nie spotkałem się jeszcze z lampami gdzie by się oddzielnie ustawiało.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1