BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] 320i Sprężyn H&R 60/30(Amortyzatory H&R czy BILSTEIN)
PostNapisane: 12 sierpnia 2010, 23:07 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320i e36 330i
Kod silnika: M57-M52-M54
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 3#p1116823
Witam posiadam e36 320 sedan na zawieszeniu M Technik ostatnio zmieniłem sprężyny na H&R 60/30 , amortyzatorów nie wymieniałem a teraz przyszedł i na nie czas. Moje pytanie jeżeli może mi ktoś pomóc to szukam amortyzatorów do tych sprężyn, chciałbym wsadzić H&R ale nie mogę znaleźć samych amortyzatorów bez sprężyn , może polecicie coś innego , chciałbym a żeby było sztywno, twardo itp.

Wczoraj byłem w niemieckim sklepie z częściami i prosiłem o pomoc przyniosłem wydruk do niemieckiego przeglądu ,dowód rejestracyjny i gość zaczął szukać po katalogach części gdzieś dzwonił i w końcu powiedział ze to czego potrzebuję to super turing więc je zamówiłem i zapłaciłem 436 Euro z myślą ze dostałem to czego szukam. Przy odbiorze gdy przyniósł paczki z częściami coś mi nie pasowało bo pisało na nich SACHS super turing upewniwszy się jeszcze raz ze to amortyzatory do sprężyn obniżających odebrałem i pojechałem do domu aby sprawdzić wiarygodność sprzedawcy. Po dwóch minutach szukania po Internecie okazało się ze kupiłem oryginały i to do zwykłej wersji, jutro jadę je oddać i odebrać kasę . Czy sprzedawca miał rację czy po prostu skasował kasę?

!!!!!! KUPIĘ SPOJLER TRZYCZĘŚCIOWY AC SCHNITZER !!!!!!

Ostatnio edytowano 31 sierpnia 2010, 21:16 przez maniak1985, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e36] 320i Amortyzatory do sprężyn H&R 60/30
PostNapisane: 13 sierpnia 2010, 19:03 
Częsty bywalec

Dzwoniłem dziś do dilera na Polskę i powiedział mi ze te SACHS Super Touring można obniżać maksymalnie 3cm a SACHS Performance max 5cm. Sprzedawca oczywiście się upierał że te co mi polecał są właściwe i że dzwonił do producenta a ten mu powiedział że te są idealne. Musiałem przedstawić mu wszystko co wiem na ten temat wytłumaczyć ze super touring są za długie i na pierwszej większej dziurze tłok uderzy w spód amortyzatora i ulegnie zniszczeniu, dalej się upierał przy swoim i kazał zaczekać na szefa po pół godzinie czekania byłem już na tyle wk****ony że spytałem dlaczego po prostu nie oddadzą mi kasy, stwierdził że nie chce a żebym był nie zadowolony i że jak szef przyjedzie to znajdą coś odpowiedniego i w między czasie zaproponował mi używany komplet Weitec nie wytrzymałem i zażądałem kasę i z niezadowoloną miną w końcu mi oddał.
K****a nie rozumiem tych ludzi to że z Polski to nie czytaty nie pisaty i bez mózgu i da sobie wsadzić byle gówno.

Tytuł: Re: [e36] 320i Sprężyn H&R 60/30 (Amortyzatory H&R czy BILSTEIN)
PostNapisane: 31 sierpnia 2010, 20:48 
Częsty bywalec

Witam znalazłem to czego mi trzeba i proszę o opinię.
Diler na Polskę firmy H&R zaproponował mi zestaw http://www.jtng.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1398
Co najlepsze zestaw amortyzatorów bez sprężyn H&R jest droższ niż w zestawie z sprężynami.
Zastanawiam się również nad zestawem amortyzatorów Bilstein B8 (który jest nieco tańszy)

Proszę o waszą opinię .

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1