KotSylwester napisał(a):
Porównujesz samochód do felgi?

Samochód do kawałka aluminium?
Wlasnie, porownujesz felge do kawalka aluminium?

Kwestia wiedzy na temat produktu, metod produkcji, itd. Tak jak napisalem, jedno cegla i drugie cegla, stojac 5m od oryginalu i od repliki roznic nie widac.
KotSylwester napisał(a):
Jeżeli właścicielowi wygląd odpowiada to jaka to różnica? Ma kupić inny model bo ten jest za bardzo podobny do DARE-LM? Przecież to śmieszne.
Nie jest podobny, udaje BBS LM, nawet podrobione dekielki z logiem BBS sa w komplecie, rozumiesz problem?
KotSylwester napisał(a):
A w jakiej branży tak nie ma? Ale czy należy WSZYSTKO kupować najdroższe? Czy skoro ktoś chce mieć 18tki musi kupić nowe opony? Czy skoro ktoś chce wzór DARE LM to musi kupić ori bo inaczej będzie niefajny.
Prosze Cie, BBS LM to nie sa najdrozsze felgi na swiecie, jest cala masa duzo drozszych. Kwestia swiadomosci, widze, ze nawet piszac nie widzisz roznicy pomiedzy BBS, a DARE i wrzucasz wszystko do jednego worka
Co do opon, to ponownie, nie wmowisz mi, ze uzywane sa tak dobre jak nowe, sobie tak, mi nie.
KotSylwester napisał(a):
Buty to nie felgi. Felga to kawałek aluminium. Co innego podrabiany zegarek z napisem rolex, co innego felgi, zresztą chyba bez nazwy. A że dekielki? Jak koeldze się podobają takie dekielki to sobie je założył. W czym macie problem?
Tak jak wyzej, kwestia swiadomosci jako konsument. Twoje zdanie i okreslenie, ze cos jest tylko kawalkiem aluminium, wynika z malej swiadomosci. But to but, zegarek to zegarek, a samochod to kawalek blachy i rozumujac w ten sposob nie ma roznicy miedzy markami, placi sie tylko za znaczek.
KotSylwester napisał(a):
A ja bym kupił takie felgi jak mi się podobają. Dla Ciebie liczy się marka. Ja kupiłem dla żonki felgi z wzorem podobnym do Breytona. Są niemieckie, firmy R.O.D. - a że ktoś napiszę że to wzór Breyton czy Srejton? Mam to gdzieś.
R.O.D. jest bardziej znany jako Rondell, to tak w kwestii wyjasnienia tego co posiadasz.
KotSylwester napisał(a):
Felgi mają się NAM podobać. Chinskich 18tek bym nie kupił. Miałem kupić Alpina-look BK-Racing, ale sprzedawca już powiedział że 3 do prostowania...
KotSylwester napisał(a):
Felga to nie but ani zegarek, to kawałek aluminium. Jej zadaniem jest bycie ładnym.
Sam bys nie kupil, bo zauwazyles, ze tanie chinskie podrobki sie gna, ale dalej ich bronisz. Naprawde tego nie pojmuje. Felga ma troche wiecej zadan do spelnienia niz tylko wygladanie dobrze na zdjeciu.
Tak jak napisalem wczesniej Kocie, zobacz na zywo oryginalne BBS LM, a pozniej ich repliki, zobacz ile waza, jak sa wykonane, zwroc uwage na detale, a glownie na
budowe samej felgi (bo roznica jest kolosalna), zrozumiesz, wtedy ze to nie jest to samo i nie placi sie za to czyje logo znajduje sie na dekielku

Inaczej ta dyskusja nie ma sensu.