BMW Sport

Największe forum dyskusyjne fanów marki BMW w Polsce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ogłoszenia
Teraz jest 18 grudnia 2014, 16:23


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.



Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu


Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] wymontowanie orginalnego radia bmw buisness w e46
PostNapisane: 11 października 2009, 12:52 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 5
Lokalizacja: uk
mam zamiar wymienic orginalne radio bmw na blaupunkta, w zwiazku z tym mam prosbe aby ktos podpowiedzial jak je wymontowac. nie chce pokancerowac obudowy, prosze o podpowiedz gdzie sa ewentualne zatrzaski lub sroby mocujace . z gory dziekuje za pomoc :D :D :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, 12:56 
Offline
Częsty bywalec

Posty: 665
Lokalizacja: WLKP
Moje BMW: E36 lim
Kod silnika: M52B20
hajzer10143, tutaj masz foto gdzie sa ewentualne srubki

Obrazek

o ile sie nie myle to trzeba wyciagnac te listwy ozdobne i ukaza Ci sie sruby. Listwy sa mocowane na takie zatraski, wiec troche uwazaj zeby ich nie polamac
pozdrawiam i zycze powodzenia


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, 12:59 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 5
Lokalizacja: uk
wielkie dzieki, a wiesz moze czy przyciski w kierownicy beda dzialaly z innym radiem? ja mam blaupunkta san remo mp3


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, 13:01 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 5
Lokalizacja: uk
aha i jeszcze jedno pytanko czy te orginalne radio jest kodowane?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, 13:08 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Posty: 2129
Lokalizacja: Śląsk
Moje BMW: E70
Garaż: Była viewtopic.php?f=6&t=82097
Była viewtopic.php?f=6&t=97493
Obecna viewtopic.php?f=6&t=146128
Odnośnie pytanie nr1 - nie będzie działało sterowanie z kierownicy. Są jakieś kostki/przejściówki do tego, ale to koszt >200zł.
Czy jest kodowane nie wiem.

W e39 musiałem pół kokpitu rozebrać żeby wyjąć radio, ale Twoje wygląda na rozsądniej zamocowane ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, 13:12 
Offline
Częsty bywalec

Posty: 665
Lokalizacja: WLKP
Moje BMW: E36 lim
Kod silnika: M52B20
hajzer10143,
po pierwsze uzywaj funkcji "Edytuj" bo sie moderatorzy beda zloscic :P

odp.1 to zalezy od nowego radia, wiem ze niektore modele Alpine maja specjalne przejsciowki, ktore umozliwiaja sterowanie z kierownicy. najlepiej zapytaj sprzedawce, albo zobacz w instukcji czy wspolpracuje z oryginalnym sterowaniem z kierownicy.

odp2. zalezy czy ta funkcja jest wlaczona czy nie... niestety nie wiem dokladnie jak to sprawdzic [tzn jedyny znany mi sposob to odlaczyc zasilanie :hyhy: ] w starszych modelach oznaka ochrony kodem bylo mruganie diody
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 21:07 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 64
Lokalizacja: krk
Moje BMW: E46
Kod silnika: 320D
ja kolego od 2 dni wymieniaam to radio w swojej e46... kupilem na aukcji ramke. kiepsko to pasuje, mam problem z ze złożeniem tego do kupy, dodatkowo pękły mi 2 zatrzaski... i mam klina jak to naprawić :( wogóle coś niechce teraz wejść ta listwa ozdobna. Gwarantuję sporo nerwów i pocięte ręce ;P


Nawiasem głośniki oryginalne też będę chciał wymienić bo te oryginalne to jakiś dramat from china chyba... grają fatalnie a znam się na głośnikach.

jak coś to pisz będziemy razem kminić ;d


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 21:13 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Posty: 2129
Lokalizacja: Śląsk
Moje BMW: E70
Garaż: Była viewtopic.php?f=6&t=82097
Była viewtopic.php?f=6&t=97493
Obecna viewtopic.php?f=6&t=146128
mniej nerwów kolego przy pracy ;)
Ja przy wymianie radia na szczęście nic nie połamałem, ale zostało mi parę śrubek po złożeniu ;)
Daj zdjęcie radia i tunelu to może coś pomogę.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 21:18 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 64
Lokalizacja: krk
Moje BMW: E46
Kod silnika: 320D
ja osobiście miałem problem z upchaniem tych kostek z tyłu, w końcu wziolem z nerwów pilnik i wyciolem na srodku taki pralstik trzymający radio oryginalne równo. Po tym zabiegu problem z głowy, ale dziura jest ;P (oczywiście dzióra za radiem - w niczym nieprzeszkadzajaca, i nic nieuszkodziłem.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL