Witam wszystkich.
Wlasnie zarejestrowalem sie na Waszym forum i z tego co widze to bede spedzal tu sporo czasu

Wczoraj kupilem BMW E39 520i z 1996 roku i ze cena byla niska, to auto ma pare rzeczy, ktore przydaloby sie poprawic. Teoretycznie pali i jezdzi, ale ze samochodem jezdzi mi sie po prostu wspaniale i zakochalem sie w nim od pierwszego wcisniecia gazu, chcialbym je doprowadzic do stanu idealnego (powiedzmy - idealnego). W zwiazku z tym prosilbym Was o pomoc jak dobrze i najmniejszymi kosztami zalatwic wszystkie wymienione problemy.
Oto lista rzeczy do poprawek:
- zderzak przedni i tylni (sa troche wysluzone, lepiej dac do klejenia\spawania czy kupic nowe?)
- wytarty, mocno zniszczony fotel kierowcy (oplaca sie go jakos zszywac\naprawiac czy kupic nowy? Z tego co juz patrzylem na allegro to raczej nikt nie kwapi sie zeby sprzedac jeden fotel kierowcy, wszyscy wola komplet. Myslalem ewentualnie nad skórą, po jakim przebiegu w BMW nie oplaca sie kupowac skóry?)
- hamulec reczny praktycznie nie trzyma (gosc na przegladzie mowil ze trzeba przeczyscic po prostu jakies wklady? )
- nie dziala klakson,
- nie otwiera sie tylnia lewa szyba, stawiam ze nie dziala podnosnik? Prawa tylna szyba troche skrzypi przy otwieraniu, mozna cos z tym zrobic?
- schowek sie nie otwiera,
- nie dziala pilot od centralnego (wystarczy zmienic baterie?),
- bagaznik otwiera sie tylko przyciskiem z kabiny, kluczykiem nie dziala,
- swiatla sa za nisko a te pokretla nie dzialaja (moze niekoniecznie sa zuzyte tylko ktos je zle spasowal jak zmienial zarowke?),
- jedna rzecz mnie jeszcze zastanawia. Kiedy auto jest wylaczone to gdy nachylam sie przy panelu gdzie jest klima, ogrzewanie itp slychac takie ciche brzeczenie, troche dziwne, zwazywszy, ze auto jest wylaczone. Ma ktos z Was jakikolwiek pomysl co to mogloby byc?
To by bylo na tyle, przynajmniej narazie.
Bylbym wdzieczny za wszelkie przydatne porady. Zaznaczam ze jestem strasznym laikiem jesli chodzi o mechanike,elektronike samochodowa wiec prosilbym o bardzo dokładne porady

Mieszkam na Dolnym Slasku, Wroclaw\Lubin wiec gdyby ktos znal warsztaty gdzie warto sie przejechac, byloby super.
Z gory dzieki za pomoc.
P.S. W profilu zaznaczylem ze mam E39 a na forum podswietlaja mi sie na żółto posty ktore w nazwie maja E32. To przypadek czy musze cos zmienic w ustawieniach?