Witam wszystkich oglądających!
Dziś przedstawiam nowy nabytek, i nie jest to żadna zamiana za moje Cabrio. Ono ma się dobrze i tak jak napisałem kiedyś - zostanie ze mną na zawsze
Tym razem dokupiłem drugą BMke, pod pretekstem że dla narzeczonej - bo jej Toyota Yaris już blacharsko nie domaga - a tak naprawde coś większego też mi się przyda
Ale po kolei.. Nie planowaliśmy zakupu, mówiliśmy że trzeba coś poszukać i takie luźne rozmowy były ale bez konkretów. Sytuacja zmieniła się jak znalazłem w okolicy E46 Sedan w pięknym Imolarot w pełnej opcji. Niestety auto nie sprostało moim wymaganiom. Zrażony przejrzałem działy giełdy na kilku forach związanych z marką BMW. No i trafiłem wychuchaną E39
Moją obawą w zasadzie było tylko to że Diesla nigdy nie posiadałem i miałem obawy co do ewentualnych awarii. Z drugiej strony pomyślałem że jak kupić diesla to tylko tak wychuchanego jak ta. Auto było u fana przez 10lat, od bodajże 2011r prowadził galerie z wszelkimi naprawami popartymi opisami i zdjęciami. Wszystkie rachunki, faktury zbierał. W ostatnim miesiącu zrobiona jeszcze nowa chłodnica oraz amorki
Historia mocna i dlatego też długo się nie zastanawiałem nad zakupem
To teraz konkrety, czas na vin
VIN: WBADL91030GW70741
Type code: DL91
Model: 525D (EUR)
E-F-R series: E39
Series: 5
Type: LIM
Steering: LL
Doors: 4
Engine: M57
Displacement: 2.50
Power: 120 (163 hp)
Drive: HECK
Transmission: MECH
Paint code: 475 - BLACK SAPPHIRE METALLIC
Upholstery code: G3AT - STOFF HEADLINE/A
Prod.date: 2003-04-17
S210 Dynamic stability control III
S249 Multifunction f steering wheel
P337 M Sports package
S339 Shadow-Line
S415 Sun-blind, rear
S423 Floor mats, velours
S428 Warning triangle and first aid kit
S431 Interior rear-view mirror with auto dip
S434 Interior surface aluminium
S473 Armrest front
S481 Sports seat
S494 Seat heating driver/passenger
S520 Fog lights
S534 Automatic air conditioning
S548 Kilometre speedo
S555 On-board computer V with remote control
S644 Preparation f mobile phone w Bluetooth
S650 CD player
S661 Radio BMW Business (C43)
S677 HiFi system Professional DSP
S705 M sports suspension II
S710 M sports steering wheel, multifunction
S715 M Aerodynamics package
S775 Headlining anthracite
S785 White direction indicator lights
S788 BMW LA wheel, Individual
L801 NATIONAL VERSION GERMANY
S851 Language version German
S863 Dealer List Europe
S879 Operating instructions German
S915 Omission of outer-skin preservationDodatkowo auto ma założone turbo od E60 525D i wgraną mapę. Z pomiarów hamowni z której niestety nie mam wydruku wypluła lekko ponad 200km. Generalnie odczucie jest takie że wciska w fotel
Trochę zdjęć klepniętych dziś na szybko:
Co do przyszłości: nie zamierzam auta zbytnio modzić, napewno za jakiś czas wpadnie NAVI, może kiedyś większe koła. Na tą chwile to tyle, pozdro