renoraines napisał(a):
Naucz sie czytac ze zrozumieniem i poszukaj sobie w temacie, kto wspomniał pierwszy o polityce.
Proponowane rozwiaznania przez akwizytorów z konfederacji dla popierajcych ich kuców czyli nie bedziecie płacić składki zus na emerytury i renty, ale zapłacicie podatek celowy na emerytury i renty . Przygłupy
.
Skąd konfederacja weźmie pieniadze na realizację postulatów?
Jak to skąd. W styczniu obniżasz podatki, do czerwca wszystkie światowe firmy przenoszą się do Polski, a pod koniec roku jak zamykasz budżet to już nie wiesz czy te wszystkie nadwyżki budżetowe przeznaczyć na broń nuklearną czy na podbój galaktyki. Tak działa świat jak ma się 12 lat.
Nie jesteś inteligentny wiec nie łapiesz przekazu, że JKM innych poucza jak pracą dojść do majatku, sam swoj majatek odziedziczył i o pracy ma mgliste pojęcie .
O tym co zrobić pisałem wczesniej.
W jakim państwie system podatkowo-gospodarczy proponowany przez konfederację działa z powodzeniem ?
Robiąc beki C.D.
Cytuj:
Jedno co możesz zrobić poza głupim wpisem to podejść do plotu i obsikac słupek w przypływie swojej bezradności .
Korwinizm jak inne choroby dzieciece trzeba przejść. Przeszedłem, żyje i sam się śmieje ze swej ( młodzieńczej) głupoty.
Tak. Korwinizm jest jak wietrzna ospa. Leczona i nieleczona może zrobić człowieka dziobatym i i ospowatym. Dystans społeczny bardziej potrzebny jak przy covid19.
Wam się wydaje, ze chodzicie za swoim mistrzem korwinem po gaju oliwnym. To gnojek jest robiący od lat kase na goleniu z forsy frajerów.
Inteligentny konfederata to oksymoron taki sam jak sucha woda.
No to orki na ugorze ciąg dalszy:
1. Ty pierwszy wspominałeś o partiach politycznych z wiadomych powodów przywołując Konfederację (ból dupy, że jako PiSowiec komuch poczułeś się atakowany znowu...)
2. Tak należy DOTRZYMAĆ UMOWY z podatków, czego nie rozumiesz? Nowych umów nie zawiązywać, ze starych jeżeli się da wypisywać się albo rozwiązywać (wedle woli obywatela), z czasem będzie się coraz mniej dokładać, bo interesanci będą umierać, a nowi na ich miejsce się nie pojawiać. Czego nie rozumiesz tutaj?! I jakie masz lepsze pomysły? Brak? To JAPSON.
3. Z obniżenia kosztów, to chyba oczywiste? Mniejsze wpływy oznacza konieczność cięcia kosztów, likwidacja biurokracji, uproszczenie prawno - podatkowe systemu. Logiczne. Dobrobyt nadejdzie dopiero później, a z nim oczywiście wzrost wpływów proporcjonalnie do dobrobytu.
4. Ty wybitnie nie jesteś inteligentny. Poczytaj sobie o osiągnięciach JKM. Jeżeli chodzi o państwa to już pisałem, że dopóki baby nie rządziły i się lewactwo nie rozlało po świecie to Europa zgarniała z tego profity, a obecnie to wiele rozwiązań gospodarczych funkcjonuje w jakimś wymiarze w w różnych częściach świata, najwięcej w Azji, stąd teraz im idzie najlepiej.
5. Tego bełkotu na dole na poziomie 12 latka lub życiowego przegrywa, który bez pomocy państwa i żerowania na innych nie istnieje, to już mi się nie chce komentować.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...