Witam, jako szczęśliwy posiadacz e36 sedan postanowiłem uzbierać jeszcze trochę kasy i zakupić radio CB. W sprawach CB jestem zielony i potrzebowałbym Waszej pomocy. Przeszukałem kilka for o radiach i doszedłem do wniosku iż zakupie takie radio: UNIDEN PRO 520 XL 520XL
Dużo osób chwiali to radio i nie jest ono aż takie drogie w porównaniu z innymi. Radio ma służyć do poruszania się po mieście i śledzeniu sytuacji na drodze, czy tu i ówdzie nie stoją "niebiescy przyjaciele"
. Na Radio i antenę jestem w stanie przeznaczyć max 350zł. Jako iż z radiem może i nie ma problemu bo już wybrałem ale problem jest z anteną, mam 2 i nie wiem którą wybrać. Mianowicie, wraz z tym radiem znalazłem na allegro takie anteny:
- SIRIO AS-100
- ANT HUSTLER
Cenowo jest mała różnica bo 1 zestaw kosztuje 320zł a drugi 250zł. Jak możecie to poradźcie który zestaw byłby w miarę dobry i który nie będzie sprawiał dużo problemów, no chyba że jest jeszcze jakieś inne ciekawe i nie drogie radio i antena
.
Kolejną sprawą jest montaż takowego radia i anteny w e36 sedan [93rok]. Gdzie najlepiej było by ustawić radio żeby mieć dobry dostęp do niego. Ostatnio siedziałem w samochodzie i rozglądałem sie i mam swoje propozycje:
1) obok fotela pasażera, na wysokości drążka od biegów
2) z lewej strony kierownicy pod regulacją halogenów i zegarów
3) na środku samochodu za hamulcem ręcznym - jest taki mostek przy nogach w tylnej części samochodu [jeżdżę sam ewentualnie z pasażerem z przodu więc cały tył mam wolny.]
Teraz zostaje montaż anteny, jako iż te co myślę nad nimi mają po 1m długości i myślałem nad władowaniem ich na klapę bagażnika aby w miarę to wyglądało, no chyba że lepiej zamontować ja na dachu i jeździć z metrowym batem:)
Proszę o Waszą pomoc. Pozdrawiam