Sova napisał(a):
Witam wszystkich. Dzisiaj zauważyłem, że z moim autkiem jest coś nie tak a dokładnie coś zaczeło dość mocno pukać z tyłu jednak było to słychac tylko gdy wciskałem sprzęgło lub całkowicie puszczałem gaz na biegu. Był to dzwięk taki głuchy jakby jakiś element gumowy a nie metaliczny (tak to było słychać nie jestm przekonany że to guma). Podejżewałem, że może to być dyfer lub skrzynia biegów. Przejechałem kilkadziesiąt kilometrów i wszystko było ok aż do czasu kiedy wjechałem na polną drogę. Były tam dosyć duże dziury więc jechałem bardzo powoli (na jedynce) i nagle gdy wcisnąłem sprzęgło zablokowały się tylne koła. Myślałem, że coś dostało sie pod podwozie i dlatego się zatrzymałem ale nie ewidentnie zblokowały się tylne koła co było widać na piasku. Chciałem ruszyć ale po przejechaniu powiedzmy pół metra znowu się zatrzymałem, wrzuciłem wsteczny przejechałem kawałek i znowu dało sie jechać do przody jakby nigdy nic. Gdy wracałem z powrotem do domu to coś stukało już cały czas (był to ten sam dzwiek tylko znacznie cichszy i krótszy) ale za to nie gdy zmieniałem biegi. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziekuje. Pozdrawiam
Do sprawdzenia:
Podpora wału
Łącznik elstyczny wału
Poduszki skrzyni
Poduszka dyfra
To tak na początek...