BMW Sport

Największe forum dyskusyjne fanów marki BMW w Polsce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ogłoszenia
Teraz jest 21 października 2014, 09:43


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.



Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu


Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e60 530d] inspekcja oleju bmw i czujnik zużycia klocków ...
PostNapisane: 5 stycznia 2007, 22:30 
Mam problem ze skasowaniem inspekcji olejowej w bmw e60. Czy wie ktoś może jak mógłbym to skasować. Mam poważny problem ponieważ najbliższy serwis znajduje się 200 km odemnie. Będę bardzo wdzięczny za pomoc


Ostatnio edytowano 6 stycznia 2007, 22:47 przez 33p, łącznie edytowano 1 raz

Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2007, 23:30 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 30
Posty: 3613
Lokalizacja: Civitas Kielcensis
Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
hej!! Jutro napisze jak skasować OIL SERVICE bo przed tygodniem wymieniałem u siebie i mi kasowali manualnie, więc podjade spytać jak to robili :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 09:11 
będę wdzięczny za pomoc


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 22:28 
a mam jeszcze takie pytanie czy można skasować klocki hamulcowe bez wymiany czujnika ponieważ skasowałem olej i zapaliły się klocki


Ostatnio edytowano 6 stycznia 2007, 22:30 przez 33p, łącznie edytowano 1 raz

Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 22:29 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Posty: 7363
Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
33p napisał(a):
a mam jeszcze takie pytanie czy można skasować klocki hamulcowe bez wymiany czujnika ponieważ skasowałem olej i zapaliły się klocki


czujnik musisz wymienić , bo będzie się cały czas świeciła kontrolka

_________________
11.Bądź wierny marce BMW, uwielbiaj ją i nie pożądaj innej!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 22:43 
nie wiem dla czego tak się zapaliło skasowałem olej i to mi się pokazało najprawdopodobniej trzeba wymienić czujnik od tego ale on jest jeszcze dobry wmiarę


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 22:45 
Offline
Częsty bywalec
Avatar użytkownika

Posty: 821
Lokalizacja: PL
Moje BMW: saab 93 SC
Kod silnika: Z19DTH
co to znaczy, ze jest w miare dobry ? jak sie klocki zaswiecily to znaczy, ze jest NIE DOBRY! staryyy... jezdzisz E60 530D i na klotzkach oszczedzasz? :wstyd:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 22:46 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Posty: 7363
Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Klocki wymieniałeś :?: Czujnik jest już zużyty, wskazuje klocki do wymiany .

_________________
11.Bądź wierny marce BMW, uwielbiaj ją i nie pożądaj innej!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 22:50 
reserved napisał(a):
co to znaczy, ze jest w miare dobry ? jak sie klocki zaswiecily to znaczy, ze jest NIE DOBRY! staryyy... jezdzisz E60 530D i na klotzkach oszczedzasz? :wstyd:

Klocki i czujnik są dobre przed wymianą oleju paliło się że jeszcze mogę zrobić na nich 600 km a teraz pojawiło się -15000


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 22:51 
Offline
Częsty bywalec
Avatar użytkownika

Posty: 821
Lokalizacja: PL
Moje BMW: saab 93 SC
Kod silnika: Z19DTH
oj, to trzeba przeinstalowac windows :rotfl: :rotfl: - taki zarcik :)

btw. a skad wiesz, ze sa dobre? najlepiej sprawdz organoleptycznie...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 22:56 
wiem bo znam się na samochodach tzn może da coś odłączenie akumulatora ??


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 23:01 
Offline
Częsty bywalec
Avatar użytkownika

Posty: 821
Lokalizacja: PL
Moje BMW: saab 93 SC
Kod silnika: Z19DTH
no to jak sie znasz to powinines wiedziec co zrobic ;-) ja bym zamienil ten windows na freebsd :hyhy: - zarcik.

a tak powaznie to ogladnij te klocki doklanie, mialem taka sytuacje, ze w nowych klockach oderwalo mi okladzine i tez kontrolka sie zawiecila....

ps. klocek nie zaswieci Ci sie bez przyczyny... wedlug mnie te -15000 to wlasnie zwarcie czujnika...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 23:03 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Posty: 7363
Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Cytuj:
wiem bo znam się na samochodach tzn może da coś odłączenie akumulatora ??


Ja bym w e60 nie ryzykował odłączanie akumulatora , lepiej podjechać i skasować błąd komputerem i nie musi to być w serwisie , komputer powinien mieć każdy szanujący się elektryk samochodowy .

_________________
11.Bądź wierny marce BMW, uwielbiaj ją i nie pożądaj innej!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, 23:13 
Offline
Częsty bywalec
Avatar użytkownika

Posty: 821
Lokalizacja: PL
Moje BMW: saab 93 SC
Kod silnika: Z19DTH
Biały, ale ten blad nie wzial sie z powietrza.... mozna go skasowac ale zaraz sie pojawi znow.. bo jakas przyczyna musi byc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2007, 01:25 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Posty: 1734
Lokalizacja: WWL
Moje BMW: e60 AcSchnitzer
Kod silnika: N62B44
33p napisał(a):
Klocki i czujnik są dobre przed wymianą oleju paliło się że jeszcze mogę zrobić na nich 600 km a teraz pojawiło się -15000


Czy te przebiegi nie dotyczą przypadkiem wymiany oleju a nie klocków :hyhy:
15000 masz do następnej wymiany oleju.

Wiem ze BMW postawiło ostatnimi czasy na rozbudowana elektronikę, ale nie słyszałem żeby czujniki hamulców obliczały ile można jeszcze przejechać na klockach. :D

_________________
POTRZEBUJESZ COS DO e39 (po lifcie) PISZ NA PW, MAM PRAKTYCZNIE WSZYSTKO
Obrazek
GDYBY PRZEDNI NAPED BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYSMY NA REKACH :07:
Moja e60 Moja byÂła e39 Zmiana audio w moim e39
______________________


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2007, 01:11 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 16
Lokalizacja: TarnĂłw
witam Panow wlasnie mialem ten sam problem ostatnio wymianilem klocki ktore byly jeszcze w 45 % sprawne zapalam autko i a kontrolka sie dalej swieci potem wyminilem czujnik i czujnik byl juz w gorszym stanie potem reset kompa i wszystko gra :P jeszcze komunikat ze za 40 tys problem wroci:P

pozdrawiam :hyhy:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 10:00 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 42
Lokalizacja: warszawa
a moze ktos z kolegow wie jak wykasowac klocki disem poniewaz blad mi jeszcze nie wyskoczyl klockow a zmienilem klocki i czujniki na nowe i z pozycji zegarow nie idzie wykasowac bo pokazuje ze sa ok a ja chce ustawic przebieg zurzucia klockow od nowa moze ktos z was pomoze wiem ze w karsofcie byla taka mozliwosc a w disie nie moge znalesc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 10:01 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 42
Lokalizacja: warszawa
a moze ktos z kolegow wie jak wykasowac klocki disem poniewaz blad mi jeszcze nie wyskoczyl klockow a zmienilem klocki i czujniki na nowe i z pozycji zegarow nie idzie wykasowac bo pokazuje ze sa ok a ja chce ustawic przebieg zurzucia klockow od nowa moze ktos z was pomoze wiem ze w karsofcie byla taka mozliwosc a w disie nie moge znalesc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 10:02 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 42
Lokalizacja: warszawa
a moze ktos z kolegow wie jak wykasowac klocki disem poniewaz blad mi jeszcze nie wyskoczyl klockow a zmienilem klocki i czujniki na nowe i z pozycji zegarow nie idzie wykasowac bo pokazuje ze sa ok a ja chce ustawic przebieg zurzucia klockow od nowa moze ktos z was pomoze wiem ze w karsofcie byla taka mozliwosc a w disie nie moge znalesc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 10:02 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 42
Lokalizacja: warszawa
a moze ktos z kolegow wie jak wykasowac klocki disem poniewaz blad mi jeszcze nie wyskoczyl klockow a zmienilem klocki i czujniki na nowe i z pozycji zegarow nie idzie wykasowac bo pokazuje ze sa ok a ja chce ustawic przebieg zurzucia klockow od nowa moze ktos z was pomoze wiem ze w karsofcie byla taka mozliwosc a w disie nie moge znalesc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 35 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL