BMW Sport

Największe forum dyskusyjne fanów marki BMW w Polsce

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ogłoszenia
Teraz jest 29 sierpnia 2014, 23:08


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.



Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu


Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] JAKI INTERFEJS DO CARSOFTA I INPA?
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:22 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 42
Lokalizacja: warszawa
Witam panowie czy moge prosic o opinie dotyczace jaki zakupic i skad interfejs do programu carsoft i inpa by byly obslugiwane prosze o rade i pomoc


Ostatnio edytowano 4 grudnia 2008, 21:33 przez czarny25, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:32 
Offline
Forumowicz

Posty: 298
Lokalizacja: Limanowa
Moje BMW: E36 318is
Kod silnika: M42B18
Zdecydowanie odradzam interfejs od viakena. Miałem, domagałem sie wyjasnienia sprawy bo nie dzialal z inpą dokladnie chodzilo o brak przewodu ingition, pozniej dowiedzialem sie ze ten interfejs z e36 nie dziala prawidlowo oprocz diagnozy airbag, EWS i ABS, naskrobałem posta na forum viakena, post po paru godzinach zniknął i interfejs trzeba bylo oddac bo do niczego sie nie nadawal i domagac sie zwrotu kasy
polecam natomiast interfejs produkowany przez kolege nerwusa z forum działa prawidłowo z inpą
o carsofcie zapomnij bo to zabawka

_________________
zobacz moje E36 318IS


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 grudnia 2008, 07:21 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Posty: 12423
Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ʕ•ᴥ•ʔ
Ja mam Viakena i diagnostyka ECU w M52 wraz z kasowaniem błędów, live data działa bardzo fajnie na INPA. Nie próbowałem diagnostyki innych modułów ale w E36 nie koniecznie musi to działać natomiast na nowszych nie powinno być problemu.

_________________
Obrazek
Było: '92 E36 320i 2d diamantschwarz/stoff anthrazit; '98 E46 323i 4d farngruen/leder hellbeige
Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3) + '97 E36 323i->328i 2d arktissilber/leder montana schwarz
Jest: '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2008, 20:49 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 9
Lokalizacja: lubelskie
potrezbuje poradu jaki intewrfejs kupic do e60 530d 2004r ??? do tejh pory używałem cs6.1.4 w e39 i innychy było oki i bardzo mi sie podobał. czy zas pomoca Cs 6,5 i inpy zrobie pełna diagnose i live data tego samochodu ??? Bo wąłsnie zastanawiam sie nad zakupem od viakena bo mam od niego inne interfejsy i wszytko łądnie smiga.

_________________
NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BMW AUDI VW

Dla forum promocja 250zÂł :)

0 602 888 262
gg 2921736


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 grudnia 2008, 15:49 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 42
Lokalizacja: warszawa
Czyli nie ma jednego interfejsu,który by poprawnie działał z inpa i carcoftem.Co do inpy wiem juz jaki kupic,a do carsofta ma moze ktos jakis pomysł jaki interfejs byłby ok


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2008, 18:52 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 42
Lokalizacja: warszawa
panowie,a czy taki ionterfejs za 199zl z http://www.allegro.pl/item493574048_int ... _2006.html bedzie działał z carsoftem i inpa ,może ktos się wypowie jak już zakupił taki sam?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2008, 20:51 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz
Avatar użytkownika

Posty: 36
Lokalizacja: Wwa
Moje BMW: E46
Kod silnika: M57
kolego, mam dokladnie ten interfejs.
dziala z carsoftem, inpy nie udalo mi się na nim odpalic.

za 200 sprzedam taki interfejs wraz z laptopem dell z fizycznym portem com (niemłody, ale do testow jak w sam raz - z oprogramowaniem)

interfejs oczywiscie z gwarancją i papierkami ktore daje ta firma (dokladnie z tej samej firmy)

jak cos - gg 666951


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2008, 11:44 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 42
Lokalizacja: warszawa
kolego daj namiar na siebie telefon jestem zainteresowany


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 13:13 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 77
Lokalizacja: KrakĂłw-NH
JA zakupiłem ten:
http://www.allegro.pl/item536147646_bmw ... _obd2.html

i działa rewelacyjnie i na INPA i na Carsofcie.Inpa dobra od modeli 2001 do starszych carsoft.

_________________
Absolutnie wszystkie czĂŞÂści do naszych autek w najniÂższych w Polsce cenach!!!Szukasz -pisz na PW!!!RĂłwnieÂż duÂże zniÂżki w ASO BMW!!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 13:18 
Offline
Częsty bywalec
Avatar użytkownika

Wiek: 31
Posty: 983
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Moje BMW: E39 525i
Kod silnika: M54B25
krynek_2004 napisał(a):
JA zakupiłem ten:
http://www.allegro.pl/item536147646_bmw ... _obd2.html

i działa rewelacyjnie i na INPA i na Carsofcie.Inpa dobra od modeli 2001 do starszych carsoft.

Też mam ten interfejs i jestem zadowolony :D
Teraz kupiłbym taki:
http://www.allegro.pl/item531964970_vag ... am_pl.html
i przerobił tak jak koledzy tu:
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... &start=975
:hyhy:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 22:16 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 20
Lokalizacja: Ostro³êka
Witam, widzę że panowie bardziej w temacie to może ktoś podpowie co najlepiej byłoby zakupić aby taką 530d z 02r poczytać?????? Tak aby najwięcej systemsów łykało, ewentualnie żeby błędy można było kasować.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2009, 22:33 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 18
Lokalizacja: Ketrzyn
Kupic sprzet ktory bedzie chodzil z inpa. Odezwij sie na priv to w ostrolece moge zorganizowac male demo mozliwosci.

_________________
Diagnoza BMW - (INPA / DIS/ GT1) - ADS Interface - sprzedam
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... highlight=

Moje malenstwo
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... highlight=


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2009, 01:02 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 6
Lokalizacja: Litwa
Sprzedam nowy Bavarian Technic: www.bavariantechnic.lt

_________________
Not always first. But usually better.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Jaki interfejs polecacie jest do E36 z 1996r??
PostNapisane: 23 lipca 2009, 12:14 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 13
Lokalizacja: Ostrowiec
Moje BMW: E36
Kod silnika: M43B18
Najlepiej na usb bo laptopa mam bez rs232


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jaki interfejs polecacie jest do E36 z 1996r??
PostNapisane: 23 lipca 2009, 19:19 
Offline
Forumowicz

Posty: 174
Lokalizacja: RzeszĂłw
gespet napisał(a):
Najlepiej na usb bo laptopa mam bez rs232

Fejsy na USB ruszą auta tylko z gniazdem OBD, dla okrągłych tylko rs232.

_________________
http://www.ziomal.itl.pl
http://bmw.resmoto.com


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 20:11 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 26
Posty: 1669
Lokalizacja: Puszcza Biała
kwansterp napisał(a):
Fejsy na USB ruszą auta tylko z gniazdem OBD, dla okrągłych tylko rs232.


kwansterp, jak nie wiesz to nie pisz głupot

Jak ktoś chce kupić dobry fejs w rozsądnych pieniądzach to do Nerwusa na BMW-klub.pl

_________________
---525e
---1802
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 08:28 
Offline
Forumowicz

Posty: 174
Lokalizacja: RzeszĂłw
lakiluk napisał(a):
kwansterp napisał(a):
Fejsy na USB ruszą auta tylko z gniazdem OBD, dla okrągłych tylko rs232.


kwansterp, jak nie wiesz to nie pisz głupot

Jak ktoś chce kupić dobry fejs w rozsądnych pieniądzach to do Nerwusa na BMW-klub.pl


Używam sprzętu od nerwusa, który jest bardzo dobry.

A z tym USB to wiem co mówię.

_________________
http://www.ziomal.itl.pl
http://bmw.resmoto.com


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 16:16 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Wiek: 32
Posty: 82
Lokalizacja: Wadowice
Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B18Kat
Witam podepnę się pod temat Posiadam E30 z 90 roku i chciałbym mieć możliwość diagnostyki i kasowanie ewentualnych błędów Szukałem po necie co i jak ale przyznam się szczerze że jest tego tyle że już nie wiem co powinienem wybrać Chciałbym poprosić o konkretną odpowiedź Np tego Typu Interface taki i taki Program taki i taki Posiadam laptop bez rs232 Ale jeśli zajdzie taka potrzeba to kupie konwerter COM/ExpresCard Wspominam o tym gdyz zauważyłem że nie które interface nie ruszę na USB Byłem również na stronie VIAKEN i znalazłem coś takiego http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=4&prodid=53 Byłbym wdzięczny za fachową pomoc


Ostatnio edytowano 29 lipca 2009, 22:07 przez ralliart, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 19:28 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 26
Posty: 1669
Lokalizacja: Puszcza Biała
kwansterp, tak się składa że ja właśnie kupiłem taki od nerwusa i działa pod disem beż żadnego problemu a ty kolego twierdzisz że nie istnieje :wstyd:

_________________
---525e
---1802
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2009, 20:39 
Offline
Częsty bywalec
Avatar użytkownika

Posty: 729
Lokalizacja: okolice Torunia
Moje BMW: E34 525ix
Kod silnika: M50TUB25
witam,

też używam interfejsu od nerwus'a
wcześniejsze fejsy od viakena zabawki do piaskownicy dodatkowo totalnie brak profesjonalizmu w obsłudze klienta pomoc u viakena zapomnijcie

za to u nerwus'a pełen profes

u mnie na ADS tylko DIS śmiga poprawnie (do INPA'Y brak skryptów), jak DIS to tylko rs232

_________________
nasza buńka

brak zgody na ogłoszenie

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 25 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL