agab:)) napisał(a):
jestem za Sobolewem, mala miejscowosc gdzie mysle ze trudniej o darczyncow niz w przypadku Wa-wy , co wy na to? Nie jest daleko ...
Też mi się wydaje, że domom dziecka z poza Wawy będzie trudniej, a zwłaszcza w biedniejszych częściach Polski więc może lepiej było by pomóc właśnie jakiemuś spaoza Wawy. Wasze pomysły na sposób pomocy jak i całą akcję popieram obiema rękami

Teraz trzeba je wprowadzić w życie by nie skończyło się na gadaniu.. Z tym żę zbiórkę można zrobić na spocie to dobry pomysł, ale sporo z tych, którzy chcą pomóc, nie będzie na spotach z różnych powodów( np ja mam za daleko

) i trzeba to tak zorganizować by oni też mogli w jakiś sposób przekazać co tam mogą.Ja mam taki pomysł:
1) jak chodzi o pomoc materialną:
to można by to może tak rozwiązać:
Np na 3 tygodnie przed zlotem ogłosić zbiórkę...Wtedy ktoś z nas z Wawy ( bo najczęściej tam są zloty i ma nie daleko do któregoś domu dziecka, które wybierzemy podejrzewam z tamtej okolicy), mógł by podać swój adres i odbierać paczki za potwierdzeniem... Na zlocie kto przyjedzie będzie mógł dowieźć osobiście co tam uważa. Osoba w/w zebrała by od nich te rzeczy i wszystkie już razem zawiozła w naszym imieniu do domu dziecka.
2) jak idzie o pomoc finansową:
myślę, że dobrym rozwiązaniem mogło by być założenie konta w tym celu przez kogoś z zarządu. Ja tam im wierzę

nie będą robić przecież przekrętów z finansami na taki cel...A poza tym każda operacja na kontach jest udokumentowana to taka osoba może składać raporty.
Co Wy na to? I co na to zarząd

? Może ktoś ma jakiś lepszy pomysł to niech zaproponuje by ta sprawa nie miała słomianego zapału..