BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Tunning E36 na E46 :>
PostNapisane: 20 czerwca 2007, 18:50 
Witam,
jestem tu nowy i nie znam się jeszcze na wszystkim... :)

Mam pytanie czy jest bardzo trudny tuning E36 na E46 :> chodzi mi czy kupując orginalne części (maska, reflektory, kierunki, zderzak, boczne błotniki) z E46 da rade je dopasować do E36... jak nie to czy jest to kwestia innych rozmiarów czy da się to zrobić robiąc np. mocowania w innych miejscach :) Chodzi o wizualny tunning przodu :)
I czy jest to bardzo trudne dla noobka mechanika, ale za to z dużymi chęciami :)

chciałbym, żeby to wyglądało miej więcej tak: E46 :hyhy:

Pozdrawiam,
CzaReK

Ostatnio edytowano 8 kwietnia 2009, 09:54 przez czarekgda, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2007, 19:07 
Uzależniony od forum :)

Daj spokój. :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2007, 19:19 
Jezu wiem, że nie którzy mogą to uznać za jakąś żenade itp :P no ale każdy ma swoje marzenia, a mnie na razie na E46 nie stać :P :D

nie pytałem sie tutaj nikogo po to żeby się wyśmiewał i zniechęcał na starcie:P tylko o pomoc etw. ocenę szans :P

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2007, 19:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: E-36/E-46
Kod silnika: M50B20 S2/M54B30
Garaż: Blaszany
Witam
Wg mnie to można to zrobic,ale czy jest sens?E-36 ma swój urok i nie warto tego zmieniac.

Pozdrawiam i zycze powodzenia w face liftingu:)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 07:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
DLA MNIE TO AGRO :cenzura: ale to Twojen auto i Twój pomysł :mur:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 08:56 
wioska ten link :wstyd:

a jak Cię nie stać na E46, to wątpie, ze starczy Ci kasy na kompleksową przebudowę, by to jako tako wyglądało.

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 10:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: e61
Kod silnika: m57d30
czarekgda, nie lam sie....

mi tez sie podoba przerobka e36 na e46 ;)

gdzies mam fotki po kolei co trzeba spawac i jak przerabiac, jak znajde to wkleje/

tutaj masz fotki gotowej przerobki:

standard:
Obrazek

przerobka:
Obrazek

Obrazek

na koniec, dodam ze jest to compakt ;)
Obrazek

To czy sie to komus podobaczy nie to kwestia gustu !!!
Na pewno ne jest to agro tuning, jak sie ladnie wszystko spasuje ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 10:52 
Częsty bywalec

tutaj fotki z prac nad przerobka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

teraz niech ktos mi powie, ze to brzydko wyglada ;)

mi sie podoba tak przerobiona maska, jak uzbieram z 3-4 tys luznej kasy to przerobie w swoim kompakcie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 11:40 
Forumowicz

Ooooo ta wyzej z tym paskiem to jak wajper jakis! :hyhy:
Dolaczam sie do grupy, daj spokoj. Kase co masz na przebudowe E36 na E46 zostaw na doprowadzenie E36 do stanu idealnego. Poprostu szkoda pieniedzy na cos, czego efekt bedzie marny i bedzie w wiekszosci kojarzyl sie z wiejskim tuningiem... A link co dales....pozal sie Boze, jeszcze to jest M3! :niepewny:
Brak slow.

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 11:46 
brzydko to może i nie.

ale ładne to to napewno nie jest.

wydasz kupe kasy na przeróbki niepotrzebne, a potem Ci sie będzie sypać zawiecha, silnik inne rzeczy, a na to już nie będziesz mieć środków...

przejdzie Ci, każdy chyba chciał na początku przerabiać dorabiać zmieniać coś.
ale jak potem sie okaże ile trzeba na to pieniędzy, okazuje się, że lepiej, by auto jeździło i było bezpieczne, a nie świeciło pod dyskoteką...

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 17:18 
czarny niby tak... ale wiesz każdy ma swojego bzika i gusty :P gdybym chciał, żeby świeciło pod dyskoteką to bym walną podświetlenie i przewiercił tłumik, żeby zrobić wiejski hałas :rotfl:
a na naprawę to się kasa zawsze znajdzie :) a póki jest luźna trochę to można zainwestować :P i nikt nie obiecywał nigdy, że tuning jest tani :)

Przemek zaje***e wygląda :hurra: widzę, że nie tylko ja się tym interesuje :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 17:32 
Zacna persona forum

w tej czaenej wygladało by to naprawde dobrze gdyby nie te paskudne brewki. fajnie że dołek na znaczek się uratował :) a ta błękitna to pod wiejski sie podpina...

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 18:44 

W tej czarnej jedyne, co fajne, to lakier. :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 21:01 

przemek_byd napisał(a):
teraz niech ktos mi powie, ze to brzydko wyglada
poczekaj z pół roku zeby szpachel zdążył popekac :rotfl: :rotfl: ale nawet w takim stanie to budzi dość mieszane uczucia (delikatnie mówiąc)
a ta niebieska to juz przy zdjęciu pod tytułem "standard" wygląda fatalnie....a później to szkoda słów

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2007, 09:32 
Częsty bywalec

dla mnie wies tuning to jak w przypadku coniektorych obnizanie zawieszenia o 60mm i pozostawianie seryjnych amorow...... no nic, jak sien ie ma kasy na amory to nie powino sie zmieniac sprezyn !!!!

Ukasz, szpachel zacznie pekac ?? dobra niech bedzie, tylko sprawdzi ile Beemek jest powypadkowych, na ktorych tez szpachel moze zaczac pekac ??

Czarny_simr, jak bym nie mial kasy, to nie kupil bym Compakta od schnitzera, tylko seryjnego sedana lub compakta, bo sa tanie !!!

To ile kasy wloze w przerobke maski to moja sprawa, stac mnie to czemu mam tego nie robic??

Co do stanu technicznego, to wymienilem amorki, klocki, tarcze, swozne wachaczy i koncowki kierownicze, tuleje met-gum w tylniej belce. Wiec po tych zabiegach auto jezdzi jak powino i nie sadze zebym musial w zawieszenie inwestowac!!!!!

ps. Mi moje e36 wystarczy, nie chce go zmieniac na e46. Wystarczy zrobic maly facelifting i bedzie ok.
To ze wam sie nie podoba to wasza sprawa, nikt nikogo nie namawia do takich przerobek.
WIec jesli nie macie nic ciekawego do powiedzenia wnoszacego do tematu to sie poprostu nie odzywajcie, bo robicie tylko zbedne O/T

NApisaliscie tyle postow, a w zadnym konkretnych odpowiedzi. Pytanie bylo jak to zrobic, a nie czy wam sie podoba!!!

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2007, 12:37 
święta prawda przemek... ale tak najczęściej jest, że ludzie tylko oceniają, a nie pomagają :P
szkoda myślałem, że znajdzie się parę osób które będą wiedziały czy jest to możliwe bez większych spawań itp :(

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2007, 15:20 
Zacna persona forum

według mnie nie jest to skomplikowana operacja. musiał bym się przypatrzeć jak jest z tym grilem żeby te łezki pod światłami zostały dalej na swoim miejscu i były sztywne. odcina się łezki od grila i spawa. trzeba pamiętać żeby od reszty grila odpowienio odciąć same nerki. i jeszcze ważna sprawa to to że zaczep do podnoszenia maski chyba trzeba będzie zlikwidować bo po dospawaniu grila do maski nie będzie jak otworzyć... oczywiście dało by rade to obejsć ale teraz nie wiem jak bo nie widze tego... na sam koniec po otworzeniu maski może to nie wygladać tak estetycznie jak w orginale ale o to tez można w pewnym stopniu zadbać.

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2007, 17:32 
czarekgda napisał(a):
Jezu wiem, że nie którzy mogą to uznać za jakąś żenade itp :P no ale każdy ma swoje marzenia, a mnie na razie na E46 nie stać :P :D

nie pytałem sie tutaj nikogo po to żeby się wyśmiewał i zniechęcał na starcie:P tylko o pomoc etw. ocenę szans :P

no pisałeś, że na E46 Cię nie stać, a na przeróbki już tak?

pewnie, że to Twoja sprawa.

ale jeśli piszesz później, że to TWOJE pieniądze i zrobisz z nimi co chcesz, to po co się nasz pytasz o opinię? My przecież Ci nie radzimy źle, tylko wyrażamy swoje poglądy na tą sprawę.

Twoja sprawa. Twoje pieniądze.

z resztą nie czaje tego posta, piszesz, że nie chcesz przerabiać na E46 tylko mały facelifting, podczas, gdy tytuł postu brzmi inaczej.

Dobra, nie robie zbednego OT.

Powodzenia w przeróbkach. Wrzuć foty jak juz zrobisz.

Pozdrowienia

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2007, 19:39 

przemek_byd napisał(a):
Ukasz, szpachel zacznie pekac ?? dobra niech bedzie, tylko sprawdzi ile Beemek jest powypadkowych, na ktorych tez szpachel moze zaczac pekac ??
tyle że szpachlu nie toleruje jezeli auto miało wgnieciony błotnik to powinnien byc wymieniony a nie półtorej szpachlu nałorzone..... a szpachlowanie na własne życzenie to z głuotą graniczy....
misssiaq6 napisał(a):
i jeszcze ważna sprawa to to że zaczep do podnoszenia maski chyba trzeba będzie zlikwidować bo po dospawaniu grila do maski nie będzie jak otworzyć...
w e46 zamek jest w tym samym miejscu co w e36.... tyle tylko że "dzwignia" wysuwa sie między "żeberkami nerek"( :rotfl: ) i raczej coś takiego powinno być tam zrobione ( nie żebym sie z tą przeróbką zgadzał)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 11:16 
Zacna persona forum

no ja wiem jak jest w E46. w ogóle obie te 3 są do siebie podobne pod wieloma względami...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1