POL666 napisał(a):
Witam ! Ja bym sprawdził jeszcze analizę spalin jak działają sondy i czy katalizatory są nie zapchane?
Byla robiona analiza spalin jakis czas temu i wyniki byly jakby z fabryki wyjechal... katy sprawne... nie sadze aby od stanu idealnego przez 20k nagle przeszly do stanu padaki... szczegolnie ze nie jest katowany i caly czas jezdzi dlugie trasy a nie stoi glownie w korkach...
mroova81 napisał(a):
ale u mnie po dłuższym odłączeniu aku przepustnica traci adaptacje, (więc jest "myśląca")
Tak, bo Ty masz EML, czyli elektroniczna przepustnice... ja mam linke... ciezko tu mowic o stracie adaptacji...
Frank napisał(a):
Z moich doświadczeń wynika, ze w M60 i M62 brak przepływki działa jak znakomite zabezpieczenie antykradzieżowe
Ani 740 ani 544 mi nie zapalała bez przepływki.
Condor, ja bym zaczął od sprawdzenia drożności katów...
Hehe, no cos w tym jest... sprawdzilem na odpalonym silniku... odpialem przeplywke... od razu zgasl...
Co do katow komentarz powyzej... ale kurcze skoro wszyscy to sugeruja... jak to sie sprawdza?
przemekwww napisał(a):
najprostrze sprawdzenie przepływki - w inpie dokładnie niepamiętam ale jest to odpowiednik AIR FLOW Carsofta mierzony w kg/h, na wolnych obrotach ma być pomiędzy 10-20 a po dodaniu gazu ma dochodzić powyżej 250. Mocno odbiegające wartości to uszkodzenie przepływki....
I to jest konkretna informacja tylko, skad masz te wartosci? Nie sa to przypadkiem dla 535? Jezeli tak to w 540 jest inny przeplywomierz wiec wartosci moga byc inne. Jeszcze jedno... mowimy o dodaniu gazu pod obciazeniem (na biegu, w czasie jazdy) czy po prostu przegazowce...?