BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 lipca 2025, 06:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E38] czasem przerywa/gasnie disel bmw 725
PostNapisane: 8 lipca 2010, 16:11 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39x2+E38
Witam wszystkich,

Mam BMW 725 E38 w dislu i automacie, mam nastepujacy problem, mianowicie (czasem) ale bardzo rzadko dzieje sie tak ze podczas jazdy auto poprostu przerywa - efekt duszenia sie - przykladowo obroty sa na 3000 spadaja na 2000 i nagle znow na 3000 jesli dam wiecej gazu.

Auto normalnie pali, obroty nie faluja na ''N'' niema zadnych objaw zeby cos bylo zepsute ale jednak dzieje sie cos dziwnego.

Dzieje sie to raczej na zagrzanym silniku w zakresie 2,3 tys obrotow jest takie cos jakby nagle zgasl obroty spadaja radykalnie tak jakby nie dostawal paliwa, a dodam gazu to tak poszarpie i znow ok i zaraz znow to samo mam takze jakis blad ktorego nie umiem odczytac poniewaz na wyswietlaczu pod zegarami sa paski i utrudnia to odczytanie..

Czasem jest nawet tak ze auto poprostu gasnie :zdziwko: a dzis caly dzien przejezdzilem i bylo wszystko ok.

Czego to moze byc wina?

Za odp. z gory dziekuje.

EDIT://

takie cos pokazuje komp.
Obrazek

08' SMC 300cc - prowler orange
92' MMC 3KGT VR4 - Twin Turbo-Prowler Orange,750il,750ia,725tds,740,525,520,330 i 18 innych sprzedanych

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E38] czasem przerywa/gasnie disel bmw 725
PostNapisane: 19 kwietnia 2011, 19:51 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 45
Witam
Mianowicie mam taki sam problem Rover 45 2.0 iTD, od jakiś 3 lat. Na początku było to zjawisko bardzo rzadkie w tej chwili co raz bardziej się na sila.
Ostatnio zauważyłem ze jak jest temperatura poniżej 5 stopni przerywa i to bardzo często jeżeli zrobi się cieplej ok 15 stopni i utrzymuje sie tak temperatura przez przynajmniej 3 dni przestaje tak robić lub robi bardzo rzadko.
Proszę o pomoc :zalamany:

Tytuł: Re: [E38] czasem przerywa/gasnie disel bmw 725
PostNapisane: 23 kwietnia 2011, 13:35 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39x2+E38
Auto juz dawno sprzedalem ale niedawno dostalem 2 maile od 2 uzytkownikow ze maja ten sam problem, a wiec problemem byla pompa ktora znajduje sie w zbiorniku, oraz wastergate na turbinie.

Po wymienie tych dwóch rzeczy auto jezdzi jak nowe.

takze jaluki27 proponuje wymienic pompe w zbiorniku, a potem sprawdzic turbo.

08' SMC 300cc - prowler orange
92' MMC 3KGT VR4 - Twin Turbo-Prowler Orange,750il,750ia,725tds,740,525,520,330 i 18 innych sprzedanych

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1