BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 lipca 2025, 05:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Brak dźwonka w telefonie
PostNapisane: 4 kwietnia 2011, 15:52 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 528
Witajcie,

Problem mam następujący... w aucie dołożona była instalacja car audio wraz z dodatkowymi wzmacniaczami. Ale jako że z upływem lat bardziej zależy mi na zegarku niż umpa umpa wypiąłem dołożone radio z zaślepką i włożyłem dołączony do auta zestaw radio (szeroki wyświetlacz + klawisze audio, tel, zegarek)+ cd. Głośniki przepiąłem pod oryginalną instalację i wszystko ładnie działa i gra oprócz telefonu... Z telefonem jest tak że słuchawka działa - można dzwonić, rozmawiać. Nie wiem co zrobić żeby rozmawiać bez udziału słuchawki tzn korzystać z oryginalnego zestawu głośnomówiącego (rozumiem że takie coś powinno być). Druga sprawa to taka że gdy ktoś dzwoni to nie mam żadnego sygnału o tym że ktoś dzwoni, tzn radio się wycisza, zapala się zielona lampka w klawiszu tel na radiu i nic po za tym. Zakładam że powinien być jakiś sygnał dźwiękowy informujący o nadchodzącym połączeniu ??

Skąd powinien dochodzić dźwięk dzwonka ?? I jak uruchomić zestaw głośnomówiący ??

Telefon taki jak na zdjęciu (przepraszam za jakość zdjęcia)

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] Brak dźwonka w telefonie
PostNapisane: 6 kwietnia 2011, 12:48 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Czołgiem,
Też mam taki telefonik. Działa mi to mniej więcej tak:
Kartę wsadzałem w miejsce pod telefonem jednakże tam mi telefon nie chciał działać, wyszukałem na forum, że kartę wsadzić w transmiter i będzie hulało. Tak też uczyniłem i wsio ładnie działa.
Jak ktoś dzwoni, to muzyka się wycisza i słyszę w głośnikach terkotanie telefonu. Na kierownicy mam przycisk do odbierania połączenia (multifunkcyjna kierownica) i jak go kliknę to automatycznie rozmawiam na głośnomówiącym (poprzez głośniki, mikrofon jest koło lampek na podsufitce). Tak samo mogę odbierać połączenia przyciskiem koło radia.
Może masz wyciszone dźwięki ? Masz multifunkcyjną kierownicę ?

Może masz coś nie podpięte do końca ?? Sprawdź sobie jeszcze raz połączenia :)

PostNapisane: 6 kwietnia 2011, 14:30 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 528
ja_6 napisał(a):
Czołgiem,
Też mam taki telefonik. Działa mi to mniej więcej tak:
Kartę wsadzałem w miejsce pod telefonem jednakże tam mi telefon nie chciał działać, wyszukałem na forum, że kartę wsadzić w transmiter i będzie hulało. Tak też uczyniłem i wsio ładnie działa.
Jak ktoś dzwoni, to muzyka się wycisza i słyszę w głośnikach terkotanie telefonu. Na kierownicy mam przycisk do odbierania połączenia (multifunkcyjna kierownica) i jak go kliknę to automatycznie rozmawiam na głośnomówiącym (poprzez głośniki, mikrofon jest koło lampek na podsufitce). Tak samo mogę odbierać połączenia przyciskiem koło radia.
Może masz wyciszone dźwięki ? Masz multifunkcyjną kierownicę ?

Może masz coś nie podpięte do końca ?? Sprawdź sobie jeszcze raz połączenia :)

Hej,

Kartę wsadziłem pod telefonem i normalnie przez słuchawkę mogę dzwonić/odbierać/rozmawiać. jak ktoś do mnie dzwoni to radia się wycisza ale brak jakiegokolwiek sygnału że tel dzwoni :/ Kierownice mam multifunkcyjnę jednakże jak przyciskam przycisk słuchawki to nic się nie dzieje ... w sensie nie mogę odebrać telefonu.

Z tego co grzebałem w ustawieniach telefonu dźwięki mam włączone - także to odpada

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 23:46 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E39 528
Kod silnika: M52B28
Witam, mam dentyczny problem jak w poscie wyzej, czy znalazl juz ktos rozwiazanie tego problemu?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1