BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 lipca 2025, 05:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 10:45 
Pierwsze kroki

nie wiem jak to jest w e46 ani ani w 728... ale w e36.. tez mialem podobna sytuacje gdyz padł siłownik od centralnego w klapie...i zamek w klapie byl zmieniony... zadzwoniłem do magika i podpatrywałem co robi... :hyhy:
zdjal tylna tablice rejestracyjna..i wywiercił dziurke.. po środku tej tablicy rejestracyjnej tak zeby zamek idealnie zgrywal sie z ta dziurka w pionowej lini... i wsadził drucik i nacisnał lub pociagnał.... ciegno ktore tam jest.. ;) koszt całej operacji 50zł.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 13:12 
Pierwsze kroki

tylko ze ja mam otwarta klape silnika i bagaznik , a pozamykane wszystkie drzwi z jedynym kluczykiem , ktory tkwi w stacyjce , tak ze mam dlostep do bezpiecznikow i silownikow od tylej klapy i wlewu paliwa

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 13:51 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320 coupe
Kod silnika: M50B20
Spróbuj podłączyć kierunek albo halogen do akumulatora powinno zadziałać Jak sie uda to daj znac :ok:

Oceniłes ? jeszcze nie , no to na co czekasz, zobacz moje e36 coupe > ( Nowe kiera i gałka str. 4 )!!!

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 14:04 
Częsty bywalec

witam ja bym kombinowal z otwarciem maski nie wiem jak w bmw ale akurat w megance jest tak ,ze trzeba zdjac kleme i po zalozeniu jej spowrotem otwiera central a szukalbym dojscia moze przez nerki pozdro

[ Dodano: 18 Listopad 2008, 14:07 ]
sorki nie spojrzalem na model nie wiem gdzie jest ako w 728 moj blad :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 14:07 
Pierwsze kroki

zaraz biore sie do kombinowania

aczkolwiek , po podlaczeniu akumulatora , na jakies 2 sek zapalaja sie swiatla , przynajmniej przzdnie , kieruwskowsakazy nie
dodam ze immobilizer jest chyba nie fabryczny (breloczek przy kluczyku), i brak alarmu

niewiecie moze dlaczeego po podaniu napiecia do silownika od wlewu paliwa jest zwarcie - silowniki nie drgną, czy one nie sa podlaczone pod jeden wspolny przekznik ,a może celowo ze wzgledow antywlamaniowych steruja nimi osobne przekazniki czy tranzystory w jakims module no i czy mozna sie do tegoo przekaznika czy modulu dostac z bagaznika czy spodk klapy silnika w e38 , 728i ?

ktos gdzies cos wspominal o module komfportu , gdzie on jest ?

Ostatnio edytowano 18 listopada 2008, 14:19 przez radio-fm, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 14:08 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320 coupe
Kod silnika: M50B20
tylko ze ja mam otwarta klape silnika i bagaznik , a pozamykane wszystkie drzwi z jedynym kluczykiem , ktory tkwi w stacyjce , tak ze mam dlostep do bezpiecznikow i silownikow od tylej klapy i wlewu paliwa[/quote]

ma otwarta maske

[ Dodano: 18 Listopad 2008, 14:11 ]
a podłaczyłes halogen ?

Oceniłes ? jeszcze nie , no to na co czekasz, zobacz moje e36 coupe > ( Nowe kiera i gałka str. 4 )!!!

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2008, 03:04 
Pierwsze kroki

smieszna sprawa , wchodzilem tylnimi drzwiami , poniewaz z przednimi sie szarpalem o malo klmek nie pourywalem , ale byly pozamarzane i nieotwarlem
otwarlem tylnie- ktore mi sie nastepnie zatrzasly przy tym odpalonym silniku i podniesionej klapie

pisze smieszna sprawa - poniewaz nastepnego dnia temperatura wzrosla o kilka stopni powyzej zera , auto sie odszronilo i cudownym trafem podchodzimy do auta , kumpel chwyta kalmke i otwiera jedne z drzwi , pomimo ze te zibcyki czy jak to nazwac wskazuja ze zamki pozamykane
kumpel zdaje sie potrafi czarowac !!!
dzieki za podpowiedzi , bede mial chwile - spróbuje dojsc do tego jak to zrobic , bo wczesniej czy pozniej moze sie znowu przytrafic

Tytuł: Re: [E46] Zamknięte kluczyki w bagażniku
PostNapisane: 5 września 2011, 18:13 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46 320i se
witam ja dzisiaj tak samo zamknąłem moje klucze w bagażniku niema zapasowych kluczy :( ale mam maskę podniesiona zdjęty przedni zderzak i prawy błotnik wiec jest dostęp do kostki od drzwi :hyhy: czy jest jakis sposób żeby te klucze wydostać ??? szyby chyba tez niemoge wybic bo siedzenia sie nie składają :(

PostNapisane: 8 września 2011, 20:25 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M52TU B28
a jak ci się udało zdjąć błotnik ?
jest przykrecony od wewnątrz

PostNapisane: 9 września 2011, 16:58 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
czytaj ze zrozumieniem - błotnik był już odkręcony w momencie zatrzaśnięcia.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1