BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 lipca 2025, 10:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: e46 2.0 d - po wymianie pompy paliwowej ciężko pali
PostNapisane: 1 grudnia 2011, 15:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 2.0 D
Witam,
Czy mógłby mi ktoś doradzić co to może byc, a mianowicie chodzi o odpalenie auta (bmw e46 2.0d 2000r 136KM na pompie vp) kiedy jest lekko zagrzane, np kiedy wyjade z garażu, zgasze go i będę chciał go odpalic ponownie np po 10-15minutch - i tu pojawia się problem, długo trza kręcić, aż w końcu załapie, puści białą chmurę i wszystko później ok. Z odpaleniem zimnego silnika nawet po paru dniach nie jeżdżenia nie ma najmniejszego problemu lub kiedy pojeżdzi się i silnik złapie temperaturę wtedy równieżnie ma problemu z odpaleniem, problem powraca kiedy postoi pare godzin i silnik nie wystygnie całkowicie wtedy problem powraca... Autko jest po regeneracji pompy, sprawdzane u kilku diagnostów - nie pokazuje błędów, nowy aku bosh s5, wymianie filtrów paliwa. No zostały jeszcze tylko wtryski - teraz wlałem STP do czyszenia wtrysków, zobaczymy jaki będzie efekt.

Macie jakieś pomysły co może być przyczyną??
Czytałem gdzieś, że przekaźniki znajdujące się pod schowkiem pasażera trzeba sprawdzić, myśli ktoś że to może wpływać na odpalanie w ten sposób>?

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e46 2.0 d - po wymianie pompy paliwowej ciężko pali
PostNapisane: 1 grudnia 2011, 16:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
dareknoga, nie wlewa się mixtur do czyszcenia wtrysków, znowu załatwisz pompe paliwa. Producent nie zaleca żadnych mieszanek. Wystarczy lać dobre paliwo, jakiegoś ultimate i nic się wtryskom złego nie stanie :)

Tytuł: Re: e46 2.0 d - po wymianie pompy paliwowej ciężko pali
PostNapisane: 1 grudnia 2011, 16:19 
Zacna persona forum

Tomek-E46, bullshit. Paliwa ultimate - dobre :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1