BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Wymiana modułu EWS
PostNapisane: 6 października 2007, 22:43 
Pierwsze kroki

Mam zepsuty modul EWS jezeli go wymienie i czip w kluczyku to juz wszystko jest ok? czy musze jeszcze wymieniac DME no i drugie pytanie czy EWS pasuje tylko z takiego samego modelu silnika czy podejdzie tez z innego ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 23:02 
Pierwsze kroki

nio ok a po co do tego jeszcze Ecu zerknij ta aukcje Dzikus
http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E36-323-ECU-D ... dZViewItem

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 23:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
TomiBoy napisał(a):
i czip w kluczyku to juz wszystko jest ok?

No tak ale ta aukcja jest do e36, a z tego co wiem to kluczyk od e46 jest nierozbieralny, to jak masz go zamiar wymienic? bo sam sie zastanawiam jak to jest mozliwe :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 23:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Dzikus napisał(a):
...wszystko jest rozbieralne, kwestia wielkosci młotka...

hehe no tak, ale pewnie to auto juz nie odpali z tego kluczyka, a tak sie zastanawiam bo sa na ebayu aukcje samych kluczykow jeszcze nie ponacinanych, ciekaw jestem co trzeba zrobic zeby ten klucz dzialal, naperno zaprogramowac immo, zaprogramowac centralke, no i ponacinac, no i z tego co pamietam to sa dwie wersje kluczykow tzn o dwoch roznych czestotliwosciach pracy, tak wiec tez trzeba pamietac o tym a jak z reszta?

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 23:23 
Pierwsze kroki

Normalnie idzie zwariowac przyjechal do mnie fachowiec sprawdzil na kompie i powiedzial ze modul EWS jest wilgotny no to go wymontowalem nio ale nie licze na to ze wyschnie nio i cos tam gadal ze ten modul podejdzie od e 36 ale chyba od 97 w gore czyli to juz te ostanie roczniki ale gadal tez ze nie tylko od e 36 . Dzis z kolei rozmawialem z kumplem co ma zlom i troche kuma o co w tym chodzi i powiedzial mi ze to moze byc tylko od takiego samego typu silnika tak ze juz nie wiem.Widze Dzikus ze Ty cos wiesz na ten temat to moze Ty mi powiesz co zrobic bo ja juz nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 23:56 
Pierwsze kroki

Czasami to jez tej bejcy mam dosyc sa dni kiedy bym ja oddal na zlom i dzis jest chyba taki. Przypuszczam ze w Polsce to jest niewielki problem ale niestety w Szkocji to zbyd skomplikowane do tych polglowkow. dzis dzwonilem po fachowcach aby ominac te immo niestet nikt nie da rady rece opadaja teraz sie nie dziwie czemu 3 letnie auta stoja na zlomach :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2007, 23:58 
Pierwsze kroki

Czasami to jez tej bejcy mam dosyc sa dni kiedy bym ja oddal na zlom i dzis jest chyba taki. Przypuszczam ze w Polsce to jest niewielki problem ale niestety w Szkocji to zbyd skomplikowane do tych polglowkow. dzis dzwonilem po fachowcach aby ominac te immo niestet nikt nie da rady rece opadaja teraz sie nie dziwie czemu 3 letnie auta stoja na zlomach :zalamany:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1