Witam
Mam podobny problem.E46 320D 136ps niedawno padła mi niestety pompa wtryskowa. Została zregenerowana koszt (2500pln z robocizną

).
Niestety samochodem się nie nacieszyłem za długo bo raptem 3 dni.
Objaw mianowicie taki:
- samochodzik niestety jeszcze pod chmurką stoi więc silnik zimny.
- rano bez problemu na dotyk odpalił. trasa 2-3km.
- zaparkowałem zgasiłem samochód stal jakąś godzinę.
- wsiadam chce odpalić kręcę nic. kręcę tak jeszcze 5 razy i nic powoli aku mi odmawiał posłuszeństwa wiec dałem spokój.
-telefon do mechanika który robił mi pompę że mam awarie i samochód nie odpala a że to była niedziela to samochód niestety musiałem odholować do domu i w poniedziałek dać z powrotem do mechanika.
- poniedziałek mechanik przyjechał wziął samochód na hol i do warsztatu. Nie minęło 5 min i przyjeżdża moim samochodem oznajmiając mi że samochód odpalił na dotyk. Ale powiedział że go weźmie i sprawdzi na kompie co jest nie tak.
- Zapewniał mnie na 100% że pompa sprawna że komputer pokazuje wszystkie parametry i że kąty są poprawne. Trzymał mi samochód tydzień i nic nie wskórał stwierdził że to może być przepływka albo czujnik dawki paliwa uszkodzony. Był u jakiegoś elektryka nic nie zdziałał był u jakiegoś speca podobno który mu właśnie powiedział o przepływce. Ale nie sprawdził bo przepływomierz trzeba zaprogramować a to tylko ASO.
-
Zaznaczam że samochód odpala i jeździ tylko na ciepłym nie chce odpalić...Panowie może wiecie co jest przyczyną tego zachowania.
Czy poleci mi ktoś dobrego speca albo dobry warsztat od BMW w okolicach Bydgoszczy bo chyba problem mojego mechanika przerósł a w ASO skasują mnie jak za zboże a tego bym nie chciał.
Za wszelką pomoc z góry dziękuje.