BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] montaz ksenonow
PostNapisane: 7 października 2007, 09:23 
Uzależniony od forum :)

Chodzi mi po glowie montaz ksenonow w mojej 5,widzialem pelno zestawow na allegro.Wiem,ze wszyscy polecaja oryginalne lampy ale u mnie to odpada bo niedawno kupilem nowe obudowy i jak wyglada sprawa poziomowania i spryskiwaczy? chce zeby wszystko bylo tip-top.Czy warto sie bawic z montazem do seryjnych lamp,czy gra warta swieczki?

Ostatnio edytowano 8 października 2007, 09:13 przez spider, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2007, 09:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57
witam
poziomowanie sobie odpusc, masz przeciez manualna regulacje, sprywki musisz miec
sam zakladalem u siebie xenony i dokladalem spryski,troszke dlubaniny jest, ale nikt sie do mnie nie przyczepi na przegladzie przynajmniej

pozdrawiam

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2007, 10:02 
Forumowicz

to jest tak -mam znajomego co to zapodał do mercedesa 124 ze zwykłymi lampami na H4-jest zachwycony bo wiadomo ze wszelkie lampy H4 po paru latach to swieczki. :rotfl: Te samopoziomowanie i spryskiwanie to moim zdaniem pic na wode bo to wprowadziła UE zeby zabezpieczyc innych kierowco jak by własciciel auta z ZENONAMI wsadził worek ziemniakow do bagaznika i zapomniał obnizyc lampy :rotfl: To samo te spryskiwacze-zmywają one tyle co kot napłakał-moze jak by pojechał w jakis off road i błotem zachlapał totalnie to zgoda zmyją-ale jak sie dłuzszy czas niezmywa to jak taka cienka warstewka brudu zbieze się i wyschnie to juz niedają rady....Wiem bo miałem np E-klasse z oryg xenonem.Moim zdnaiem jak sie wezmie te takie nienajmocniejsze tylko 6000K -ustawi nieco nizej iz wymagane i bedzie sie pilnowac ustawienia wysokosci to czemu nie.....Napewno poprawiają bezpieczenstwo bo H4 jesienią przy mokrej drodze i deszczu to juz wielokrotnie miałem przykre sytuacje i jacys niewidoczni piesi,dziury,rowery nieoswietlone itp.Jesli by nieoslepiały innych to ja jestem na tak -narazie mysle.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2007, 11:06 
Forumowicz

acha najlepsze ze widziałem się z gosciem co miał od nowsci praktycznie passata B5 z 99 roku -oczywiscie xenony ma i nie ma spryskow!!!! i odrazu mowie ze niewalony bo gosciu pracuje w De i kupował w salonie VW...Ful opcja z Navi,skora itp

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2007, 11:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57
jak to mowia:
"Dajcie mi klienta a paragraf sie znajdzie"

jak trafisz na upierdliwego, to mozesz miec problemy, wszystko zalezy od szczescia, w e39 byly spryski do xenonow :ok:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2007, 12:07 

Czyli zestawy z allegro sa ok?a co do spryskiwaczy to tak jak pablo22 pisze zalezy od policjanta.A jak wyglada sprawa z barwa 6000k czy 8000k ktore lepsze,ktore polecacie?

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2007, 13:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330CI
Kod silnika: M54 B30
sprawa wygląda tak,ja u siebie też zastanawiałem się czy założyć,jak będą świecić i czy niebiescy nie bedą się czepiać ale jest ok. to znaczy świecą bardzo fajnie,kupiłem zestaw o temperaturze 8000k porównania z oryginalnym oswietleniem w e34 poprostu nie ma :) jeździ się bardzo komfortowo zwłaszcza w deszczową noc.wygląd samochodu na xenonie jest nieporównywalnie lepszy.przygód z policją odnośnie xenonów nie miałem a kontroli było już sporo :rotfl: :rotfl: Powiem tak,nie zastanawiaj sie tylko pobieraj :) :)

Obrazek

Moje 330CI - viewtopic.php?t=51439

Moje K6 - viewtopic.php?f=60&t=73717

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2007, 16:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Romsi, a robiłeś może już badanie techniczne u Niedzielskiego na tych xenach?

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2007, 07:24 
Forumowicz

Montuj xenon, zaloz same spryski aby byly... dzialac przeciez nie musza :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 19:36 
Pierwsze kroki

witam jak miałem e 34 to zakładałem xenona sam przerabiałem oryginalne lampy z h1 na gniazda na originalne palniki i było super wszystkie katy padania światła były ok ale wcześniej zakładałem tn zestaw z allegro i lipa była w ciągu miesiąca spaliły mi sie 2 palniki i raz przetworka w końcu założyłem przetworke hella 3 i philipsa palniki i był spokój poza tym z doświadczenia wiem ze najlepsze swiatło daje palnik o temp. 4300 k i taki zakłada fabryka w swojej e 39 mam originalne ringi na xenonach 4300 k i jest super :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 10:16 

Te co ja chce kupic sa boscha to raczej dobra firma i mam nadzieje ze sie od razu nie przepala i myslalem o 6000k ale skoro oryginalnie jest 4300k to sam juz nie wiem

[ Dodano: 2 Listopad 2007, 16:32 ]
Decyzja zapadla,kupuje xenony 6000k.Ale chce zapytac bo mysle o bi-xenonach.Kto ma takie swiatla i co moze mi doradzic

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1