poltec napisał(a):
Odpowiedź brzmi kolektor wydechowy z katalizatorami. Odpowiadam na dalszą cześć pytania: trzeba podnieść silnik żeby wyjąć, i znaleźć szpeca który to pospawa i wytrzyma chwilę.
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
A później znowu tak samo, no i podpowiem że trzeba uzupełnić jak nie masz podwieszenie wydechu do skrzyni, i dławik na kołnierzu - wtedy potrzyma dłużej

Dzięki bardzo za odpowiedź, ale jestem kompletnie zielony w mechanice i to co napisałeś równie dobrze mogło by być po Chińsku

Pare pytań:
1. Jeśli byś mógł sprecyzować o który filmik Ci chodzi, żebym wiedział o którym dzwięku rozmawiamy? Z racji tego iż raz coś słychać raz nie, to raczej mechanikowi będę musiał filmik pokazać...
2. Na ile jesteś pewny że uszkodzone jest to co wspomniałeś?
3. Druga sprawa to co ja mam szpecowi powiedzieć żeby sprawdził zanim zlecę faktyczną robotę? Lub może ktoś zna fachowca we Wrocławiu lub okolicach? Bo dzisiejsi "fachowcy" to bardziej spie***lą samochód niż naprawią...
4. I ile takie cos może kosztować? Bo brzmi to dość poważnie.
5. Jeśli chciał bym zakupić nowe części niż spawać coś tam, co miał bym kupić? (tutaj wracamy do 2 i 3go pytania, żeby stwierdzić na 100% co padło)
6. Czy ja moge jeździć w ogóle tym autem? Co się może popsuć bardziej?
Flashback napisał(a):
przyszła zima i niestety rolki i paski się odzywają, a na pierwszym filmiku to chyba coś w vanosie terkocze, bo jest podobny dzwięk jak u mnie
Dzięki za chęci, ale co z tego wynika?

Naprawiałeś vanosa? Jeździsz tak nadal?
aaMarekaa napisał(a):
U mnie co prawda w dieslu był podobny dźwięk i wymieniłem wszystkie rolki i paski problem trochę się zmniejszył lecz nie do końca, po regeneracji alternatora (Łożyska się zacierały) jest cicho miło i przytulnie.
Czyli Twoim zdaniem to alternator? Ile taka regeneracja?
3 odpowiedzi, 3 opinie - podsumowując, uszkodzone może być:
- kolektor wydechowy z katalizatorami?
- vanos?
- alternator?
Dzięki bardzo za rady i podpowiedzi, jeśli mógł bym prosić o dalsze rozkminianie szpeców! Co jak sprawdzić, albo namiary na kogoś?