BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 15:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E 60] problemy przy przekladce z anglika
PostNapisane: 24 listopada 2010, 23:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
jaro5, no po części już tak jest ? W autach z pneumatycznym zawieszeniem obniżają je (wiadomo nie 10cm ) ale elektronicznie? Było coś kiedyś na temat tego w 7er...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 listopada 2010, 01:36 
Forumowicz

Moje BMW: F01 750i x-drive
wiem wiem. :piwo:

PostNapisane: 25 listopada 2010, 09:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90 320d
Kod silnika: M47N2
Wtrące swoje 3 grosze do tematu...
Tak sie składa że sprowadzam auta z Angli głównie na czesci, ale zdażyło sie też pare do przekładek wiec jakies doświadczenie w temacie jest. Ostatnio przekładalismy Saaba 93ss, oraz Audi A8 2006r., oczyuwiście nie sami tylko w profesjonalnym zakładzie. Po krótce powiem tak: Saab wyszedł w miarę, Audi kiepsko... po przekaddze która tania nie była zaczeła wariować elektronika (prywatne auto kolegi) teraz jest ok ale dodatkowe 5tyś! na to poszło.Do tego dochodza jakies delikatne niedoróbki (a to coś odstaje a to gdzieś coś trzeszczy)..które nie przystoją autu tej klasy. Saab wyszedł w miare przyzwoicie (głownie poprzez prostą elektronikę) jabol80 pisał ze kładzie sie nową wiązke...niestey chyba mało firm zajmujących sie przekładkami tak robi (Ile kosztuje nowa wiezka do E60??,a przecież ma byc tanio...)wiekszośc przedłuża, a to w przypadku światłowodów,można nazwać rzeźbieniem w g...nie.
Reasumując przekadka tak ale z głową i nie po najniższych kosztach i raczej proste auto. Bo zakup nowej wiązki plus nowa deska (wiekszosc firm wstawia klejone po strzelonej poduszce) do E60 to juz chyba tak tanio nie wyjdzie...

PS. Ja osobiście nie chciałbym jeździć przełożonym anglikiem, ale prawda jest taka ze coraz wiecej jeździ tego po naszych drogach :)

PostNapisane: 25 listopada 2010, 10:59 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
GrzechuIS, dokładnie. Żeby zrobić z angola dobrą fure, wyjdzie tyle co za europe, więc nie było by zarobku. Wiec wnioski wychodzą same.

GrzechuIS napisał(a):
PS. Ja osobiście nie chciałbym jeździć przełożonym anglikiem, ale prawda jest taka ze coraz wiecej jeździ tego po naszych drogach
W tym problem, że ludzie kupują to nie świadomie.

PostNapisane: 25 listopada 2010, 13:04 
Forumowicz

Moje BMW: E 34 525
Kod silnika: M20B25
sami tez nie przekładamy wiązki chyba ze klient sobie tego życzy.po drugie większość tu pisze o aucie na handel:):) a nikt nawet nie pomyślał np o takim przypadku: koleś jedzie do angli. pracuje ileś tam lat i wraca.kupił autko i teraz albo sprzeda na części albo przełoży. dwa lata temu na handel było można jeszcze ściągać ale teraz trochę mało opłacalne już się to robi.

robiliśmy np dwie A6 z 2007 roku na pełnym wypasie i jakoś u nas wszystko działało i na pewno działa do tej pory,mało tego koleś któremu robiliśmy przyjechał z drugiego końca polski do nas żeby mu zrobić parę pierdol które wogole nie były zwiazene z przekladka bo jak twierdzi-ufa nam i wie ze będzie dobrze zrobione

wiec jak zrobisz wszystko na cacy to musi działać:) przecież w fabryce to samo robią i nie kiedy są to ludzie z mniejszym doświadczeniem mechanicznym niż nie jeden na tym forum

PostNapisane: 25 listopada 2010, 14:11 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
jabol80, hmmm... Łódź, miasto tkaczy, leżące w centralnej Polsce , i koleś przyjechał z drugiego końca ? :zdegustowany:

PostNapisane: 25 listopada 2010, 14:51 
Forumowicz

Moje BMW: E 34 525
Kod silnika: M20B25
czepiasz się szczegółów:):):)

PostNapisane: 25 listopada 2010, 17:58 
Forumowicz

Moje BMW: E90 330D
deejeys, masz zdjecia tego saaba po zabiegu moze

PostNapisane: 22 października 2013, 19:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 323 e46
pawelaspl napisał(a):
Wtrącę małe OT nie jest to reklama nie mam nic wspólnego z firmą ale autem które byłoby przerobione w tym zakładzie mógłbym poruszać się bez większych obaw jesli masz wszystkie graty to może warto się z nimi dogadać http://allegro.pl/profesjonalna-przekla ... 63245.html

Witam. Dzwoniłem do chlopaków z moim e46.. odnośnie przekładki. Krzykneli 6 tysi.. Sporo troche... tyle to ja za auto dałem..i tu rodzi sie dylemat. Czy warto??? Bmw e46 323i.. w czarnej skórze, kierownica wielofunkcyjna i tp... no fajna takia mi sie podoba i szczeże szkoda by było sie z nią rozstać... podpowiedzcie coś... co wy myslice... wrzuce zdjecia na dniach zebyscie mogli zobaczyć i ocenic sprawe..... a może samemu to zrobic. wq sumie jestem mechanikiem, i mam troche pojecia , juz sam nie wiem :(

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 00:52 
Pierwsze kroki

Witam.. umówiłem sie z chlopakami z Torunia... Auto przełożyli i w sumie jest ok. w srodku ladnie spasowane nic nie trzeszczy, ale też rewelki nie ma. lampa nie działała regulacja, sam naprawiłem. Następnie problem z centralnym zamkiem, a kąkretnie ze sterownikiem który też sam musiałem zrobic ( niedocisnieta wtyczka ) i centralny nie działał za każdym razem...Auto mam już drógi tydzien...A teraz problem ze wspomaganiem i tu sie robi poważnie.Bo objaw jest naprawde dziwny, Drgania i opór na kierownicy no i dziwny dzwiek temu towarzyszący...Zaczyna mnie to przerażać , bo auto w anglii jezdziło 4 miechy, na wlasnych kołach dojechało bez problemu do PL...A tu teraz zaczynają dziac sie cyrki. :(

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 02:10 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
Jakaś kiepską przekładnie musiałeś dostać....

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 07:52 
Pierwsze kroki

Nie mówie że nie. taka sie trafiła. i teraz musze kombinowac

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 09:18 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320d
Kod silnika: m47n
problem z maglownica moze byc

PostNapisane: 25 grudnia 2013, 10:00 
Pierwsze kroki

MAgiel ok. pompa wymieniona i poproblemie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1