Ja mam u siebie ASC (bez T) i jak nacisnę krótko przycisk, to zaświeca się kontrolka trakcji. Ponowne naciśnięcie gasi kontrolkę. Kiedy ASC jest wyłączone jedynym kagańcem jest ABS (szkoda, że też nie ma wyłącznika...). Długie trzymanie nic nie zmienia - kontrolka się zapala, a ponowne naciśnięcie ją gasi. Ale...
... jak NCSem sczytałem plik, to jest tam opcja "logik ha spere" (wiadomo o co chodzi), kiedy się ją aktywuje, to dzieje się u mnie tak, jak ktoś wcześniej opisywał, czyli długie przytrzymanie przycisku powoduje zapalenie kontrolki, która już potem nie reaguje na przycisk. Dopiero ponowne włączenie zapłonu powoduje zgaszenie kontrolki.
U mojej rodzicielki jest ASC+T. Krótkie naciśnięcie włącza kontrolkę trakcji (wtedy działa tylko "szpera", inaczej EDS). Długie przytrzymanie powoduje zapalenie dodatkowo kontrolki od ręcznego (na żółto). Ponowne krótkie naciśnięcie przycisku włącza z powrotem kaganiec.
A może by tak każdy wrzucił swój plik z NCSa z tego modułu? Może trik polega tylko na ustawieniach? Nie mówię tu o DSC oczywiście...
To mój, zwykłe ASC, działanie jak wyżej:
Kod:
BREMSLICHTSCHALTER
aktiv
REIFENTOL_ABGLEICH_ASC
aktiv
REIFENTOLERANZABGLEICH
aktiv
CORNERING_BREAK_CONTROL
aktiv
PRE_CBC_FUNKTION
aktiv