Witam. Jestem posiadaczem auta bmw e46 320i z 98r.
Zakupiłam auto w maju, a od połowy czerwca zaczęły się problemy.
Zaczęło się, że wyskoczył błąd czujnika abs, <nie działał licznik, kontrolki się świeciły> wymieniłam i wszystko ustało na niedługi czas.
W tym samym czasie auto zaczęło gasnąć na biegu jałowym, obroty falowały, ogólny muł, brak mocy, wykazało błąd czujnika wałka rozrządu to wymieniłam, 3 dni auto jak nowe, i znów problem wrócił..
Niedługo potem drzwi zaczęły się nie otwierać przez pilota.. To zamówiłam te takie kostki, ale na razie ich nie wymieniłam, bo nadeszły mrozy i nagle licznik zaczął działać, kontrolki z abs, recznego zniknęły, ale auto dalej muliło. Teraz nadeszły znów temperaury powyżej 15 st i auto znów się nie chce otwierać i znów licznik wariuje i kontrolki świecą.
Nie wiem, dziwny przypadek, nie mam już pieniędzy żeby wszystko wymieniać.. po wymianie tych czujników myślałam, że wszystko będzie ok, a tu jednak nic się nie zmieniło. Nadchodzą wakacje, boję się, że auto po prostu pewnego razu w ogóle się nie odpali.
Dodam również, że wtedy, kiedy przestaje mi działać licznik, głośność radia się zmniejsza, i wtedy muszę sama podgłośnić, a jak odpalę auto na nowo to zaczyna mi bardzo głośno grać. ale to tylko wtedy kiedy mi licznik pada. Czy ma to coś związanego z ciepłem? nie wiem, nie znam się, jestem dziewczyną, może jakieś styki się przypalają czy coś. no nie mam pojęcia. A przez całą zimę był spokój. Proszę o pomoc

Dodam, że raz na jakiś czas auto się odpali normalnie i ładnie płynnie jeździ, a kontroli jak jest ciepło raz na ruski rok się nie zapalą.
Wymieniałam uszczelkę pod zaworami bo olej wyciekał, czy to tez może mieć jakiś związek?