|
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem E61 2004 525d. Mam problem. Dojeżdżając dzisiaj do świateł zapalił mi się na żółto ABS. Postanowiłem uruchomić ponownie auto... i wtedy nastąpiła cisza. Rozrusznik nie kręci słychać tylko tykanie, wszystko pogasło. Bezpieczniki ok, z kabli nie chciał ruszyć, to linka i naprzód. Podczas holowania zaświeciło się na czerwono: ABS, NIVO, Poduszki, drzwi otwarte, zablokował mi szyby, idrive sie nie włączał, kierunki migały bardzo szybko. Wiedziony dziwnym przeczuciem, odpaliłem go z szarpnięcia. Przez 2-3 sekundy zegary były nieaktywne. Po czym wszystko wróciło do normy. Pogasły kontrolki, auto odpala tak jak wcześniej od strzała, ładowanie (przy włączonych xenonach i klimie) 14,05V W zasadzie od kiedy go kupiłem prawie codziennie widzę błąd: High rate of battery discharge Auto codziennie odpala bez najmniejszego problemu .
Proszę o pomoc. Gdzie szukać problemu, na co zwrócić uwagę?
_________________ Zdejmę nogę z gazu, przestane przyspieszać, uderzy we mnie inny samochód; nie zdejmę nogi z gazu, auto nie skręci, wjadę w latarnię.
|