Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Witam, w moim bmw e46 320d 150km padła ostatnio turbina, tzn. waliła olejem do kolektora ssącego oraz wydmuchiwała olej przez dolot powietrza do niej, po wymianie turbiny na regenerowaną przez moment było ok, po przejechaniu 10km objawy powróciły mało tego turbina całkiem się rozpadła, wirnik walił po obudowie oraz rzygała olejem, po mimo tego wszystkiego od wymiany cały czas silnik miał problemy z odpaleniem a jak już odpalił to chodził masakrycznie jak by coś metalicznego stukało w silniku, na filmikach starałem się uchwycić zachowanie silnika, pierwszy film to odpalenie a w drugim trzeba się wsłuchać w ten ''dziwny dźwięk''. Proszę o pomoc jeśli ktoś wie co jest grane bo nie mam już kasy żeby jeździć po warsztatach, wykosztowałem się wystarczająco na turbine, nowy ic, uszczelki itp. być może to jakaś drobnostka, hymmm. Z góry dzięki
Użytkownicy przeglądający ten dział: orzel_man i 57 gości