BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 22:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Czasami kręci ale nie odpala 530d 2002r.
PostNapisane: 25 października 2009, 19:05 
Forumowicz

Mam duży problem ze swoim BMW. Nie wykazuje żadnego problemu, normalnie jeździ przyspiesza super, odpala też, normalnie jeździ. Aż tu nagle tak z niczego wsiadam i kręci ale nie mogę odpalić, zdarzyło mi się tak 4 razy już wcześniej(byłem na kompie potem i pokazało błąd 1260), wtedy muszę odczekać i gdzieś po około 30minutach zapali- może trochę więcej. Dzisiaj byłem w trasie i znowu się to stało,normalnie jechałem zapalałem ją i gasiłem, aż tu nagle nie chce zapalić. Ściągnąłem kumpla z komputerem, podłączył ją i okazało się, że znowu pojawił się ten sam błąd 1260 . Jest to strasznie denerwujące, jak nie chce odpalić w garażu to pół biedy ale jak stanie gdzieś na trasie to już jest nieciekawie. Normalnie strach jechać. Dzieje się to jak gdzieś co około 1-1,5 miesiąca. Myślę że pozostaje mi tylko serwis:(:(:(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2009, 16:26 
Pierwsze kroki

zauważyłeś może przy jakiej ilości paliwa nie możesz odpalić swojej bawarki , jeżeli to występuje przy pozimie paliwa poniżej 15 litrów to, masz do wymiany pompę paliwa w zbiorniku i nie sugeruj się tym że po podłączeniu na krótko pompa będzie kręcić :20:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2009, 14:08 
Pierwsze kroki

Mialem takie same objawy, u mnie padal czujnik polozenia walka (ow) rozrzadu. Czujnik Halla zdaje sie. Sprawdz to, koszt nie duzy, szczegolnie za uzywke a problem moze zniknac. Pozdrawiam.

Tytuł: Re: [E39] Czasami kręci ale nie odpala 530d 2002r.
PostNapisane: 19 lipca 2010, 15:08 
Pierwsze kroki

Mam podobny problem z moja 530d. Panel97 ustaliłeś może co było przyczyną usterki w Twoim przypadku? Pozdrawiam

PostNapisane: 19 lipca 2010, 18:21 
Forumowicz

Moje BMW: E39 530iA Touring
Kod silnika: M54B30
Na 95% czujnik położenia wałka rozrządu, miałem prawie identyczne objawy

PostNapisane: 19 lipca 2010, 18:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 TURING
Kod silnika: M57 dA
a u mnie kop okazał czujnik ciśnienia pompy CR.takie same objawy kreci i nic po czasie pyk i chodzi ,jestem w trakcie szukania owego czujnika może ktoś ma albo może polecić w rozsądnej kasie.

PostNapisane: 2 września 2014, 09:30 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 525D E39
Kod silnika: M57
Witam u mnie pojawia się identyczny problem jeżdzę po mieście aż w końcu zostawiam na parkingu wracam po chwili i nie odpala, odczekuję ok 30min i jak ręką odjął w baku ponad 50 l paliwa.......
Mam pytanie czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tego czujnika wałka rozrządu na kompie wyskakuje błąd 1260 monitorowanie zasilania wstępnego i tylko tyle nadmienię że pompa zbiornikowa wymieniona, nie wiem jak progowa bo jej nie słychać.
pozdrawiam i czekam na Wasze opinie,.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1