egr mozesz wymienic zawor agr(egr) kosztuje 400zl pierburga, elektrozaworek kosztuje 230, mam nowe oryginalne w garazu do tego silnika gdybys potrzebowal. jest to dokladnie to samo co BMW sprzedaje w pudeleczku BMW aktualnie od 2008 roku tylko ma wytarte 3 literki przy grzybku od podcisnienia. te literki to napis B M W
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
. chetnie odsprzedam mam z produkcji 2013 i 2014. masz brudny zawor, zaczalbym od tego. mozesz kupic nowy elektrozaworek ale to raczej pozniej i dac go do turbo, a ten z turbo dac do egr i do tego czyszczenie agr/egr lub nowka. zaslepiony egr nie ciagnie w zakresie srednich obrotow tak jak powinien. ciągnie z dolu i powyzej 2000+. z doswiadczenia wiem, że elektrozaworek przy egr nie siada tylko zawor sie brudzi i chodzi ciezko... mozna to zrobic porzadnie np kupic valvoline do czyszczenia zaworu egr i turbo ale lepiej dać nową część i bedziesz mial solidnie zrobione bez druciarstwa

wez pod uwage to ze silnik zimny bez egr pracuje duzo twardziej i czuc spaliny. najlepiej to naprawic i dac programowe ograniczenie egr na 40mg/stroke disem