Witam , mam problem z moim autem , posiadam BMW E46 2.2 Ci 170KM z 2001 r coupe . Auto jeździ bez zarzutu ale zdarza sie że mi wariuje . Ostatnio samochód gasł mi co chwilę gdy tylko dodałem gazu , odpalał normalnie chodził długo równe obroty ale delikatnie muśnięcie pedała gazu powodowało iż samochód gasł . Gdy przełączyłem na gaz w momencie załączenia gazu również gasł . zostawiłem go na parkingu , po 3 h auto sprawne żadnego problemu , jeździ , na komputerze nie wykazało żadnych błędów , minęło 2 tygodnie i dziś problem był podobny aczkolwiek samochód po prostu gasł po jakimś czasie bez różnicy czy na gazie czy na benzynie , jedzie jedzie i gaśnie , odpalam na nowo znów jedzie jedzie gaśnie i tak w koło , dodam że jeździłem nim w dzień bez problemu , odstawiłem go na godzinkę i po powrocie już miałem problem . Silnik był rozgrzany . Aauto nie mialo normalnej mocy , brak przyspieszenia ledwo sie rozpedzal . Minęło 2 dni a auto znów jeździ bez żadnych problemów jak gdyby nigdy nic. Skrzynia biegów jest automatyczna gaśnie przeważnie gdy puszcze padał gazu i wcisne go ponownie chodz i normalnie w trakcie jazdy . Chodzi o to ze na diagnostyce nie wykazalo żadnego błędu . Czysto na komputerze wszystko dobrze wykazuje . . Jednak boje sie wyjechać w jakąś dalszą trasę , czy ktoś z was miał podobny problem ?
|