BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Prośba o przysługę :)
PostNapisane: 10 grudnia 2007, 20:47 
Specjalista

Tym razem to ja zwracam się z prośbą do osoby chętnej z pośród Was o wyświadczenie mi przysługi, a dokładniej mojej bercie, która jest użytkowana przez ..... przez.....przez płeć piękną (żeńską oczywiście). :D

Na dwóch warsztatach już się sparzyłem i szkoda, że mnie tam nie ma, bo pewnie nawet bym nie korzystał z ich usług. Od kobiet nie wymagam, aby na mechanice się orientowały, a auto bez krawata nigdzie nie pojedzie i w sumie nie musi.......wystarczy ktoś z Was, kto orientuje się w mechanice, jest z Warszawy, dysponuje wolnym czasem i wie gdzie jest Białołęka (ja jeszcze się gubię :P ).

Berta szczeliła sobie na gazie i jak zawsze przy zamkniętej przepustnicy, w wyniku czego podejrzewam wyskoczył wąż z zaworu dodatkowego powietrza (pod kolektorem ssącym).....ten, którym powietrze dostarczane jest do kolektora ssącego (karbowany w kształcie banana).
Nie często jej się to zdarza, ale czętotliwość tych zdarzeń musi się mieścić w normie (4 razy do roku).
Proszę więc o pomoc w usadowieniu tego wężyka na swoim miejscu......w podzięce klikam "pomógł", umieszczam info w temacie "Podziękowania", a z namacalnych podzięk uposażam w "sześciopak" (wręczam osobiście 27 lub 28 XII tego roku). :08: x 6

Kto pomoże bezsilnej istocie na obczyźnie???? :20:

Termin realizacji przysługi może być nawet i jutro w godzinkach pomiędzy 17:00 a 20:00

Z góry :40:

Ostatnio edytowano 15 grudnia 2007, 01:25 przez robertbmw, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2007, 21:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
robertbmw, ja sie pisze, moge jutro podjechac.

Wiem o co chodzi bo moje M50 tez potrafilo strzelic i wlasnie ta glupia guma z krokowca spadala :/ Kilka razy sie ladnie przypalilem o kolektor, obudowe filtra oleju, ale juz mniej wiecej sie wycwiczylem ;)

Wyslij mi na PW nr kontaktowy do kierowniczki :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2007, 01:02 
Specjalista

Cytuj:
wlasnie ta glupia guma z krokowca spadala

Ja ją osobiście traktuję jako bezpiecznik. Nie zakładam na nią opasek, gdyż w przeciwnym razie rozerwie kolektor (przepustnica zamknięta), a jeśli nie to grozi uszkodzeniem przepływki. Zaworów antywybuchowych w kolektor ssący nie dam założyć.....aż tak często nie strzela, by paskudzić jednolitość kolektora gwizdkami.

Tyle, że potrzeba męskiej ręki do usunięcia usterki.

Dziękuję za wyrażenie chęci w udzieleniu pomocy i z przyjemnością skorzystam(y).
Info na PW.

Co by nierobić spota w związku z kawałkiem gumy, temat zamykam i przenoszę do Działu mechaniki, by kliknąć "pomógł".

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1