BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 18:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e60] klimatyzacja
PostNapisane: 10 czerwca 2011, 12:41 
Forumowicz

Moje BMW: BMW E60 530iA
Witam,

Posiadam tę najbardziej rozbudowaną klimatyzację gdzie są 3 pokrętła na konsoli i od niedawna wydaje mi się, że ochładza zawsze tak samo, czyli najmocniej. Nieważne czy przekręcę na wyższą temperaturę czyli z minimalnej temperatury np. na 19 i tak "wieje" tak samo mocno, a powinno chyba cieplejszym powietrzem. Chyba, że coś mam źle ustawione, spotkał się ktoś z podobnym problemem? Nawet jak przekręcę na 24 stopnie to i tak nie czuję różnicy - powietrze jest według mnie najzimniejsze.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e60] klimatyzacja
PostNapisane: 10 czerwca 2011, 16:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 525d Touring
Kod silnika: M57D25
Witam!
Podczas upalnych dni zawsze będzie wiało najzimniejszym powietrzem, gdyż komputer odczytuje temperaturę zewnętrzną i nasłonecznienie i wie że takie powietrze musi zostać dostarczone. Regulacja odbywa się przez obroty wentylatora, chyba że ustawisz temperaturę 32 wtedy powinno włączyć się ogrzewanie. Inaczej sprawa się ma podczas dnia chłodniejszego gdzie powietrze w kabinie musi zostać nieznacznie schłodzone, wtedy będzie odbywała się regulacja także temperaturą powietrza.
Pozdrawiam

PostNapisane: 19 lipca 2012, 16:42 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 525d e60
Witam. Chciałbym sie zapytać gdzie w końcu ustawia sie temp. wiania pokrętłami czy w monitorku . W monitorku mam ustawione paski kierowcy i pasazera na fulla i na ciało wieje zimny powietrzem a na szybe i nogi ciepłym, gdy zmieniam temp. pokrętłami ktore znajduja sie wyzej radia to temp. sie nie zmienia wgl tak jakby samochod nie reagował cos popsute.? czy sie zmienia jakos w panelu na monitorku.?? gdy włączę klime i zrobie pokretła na 24stopnie to i tak wieje zimny to po co te pokretłą wgl sa.?

PostNapisane: 20 lipca 2012, 19:29 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 535D
Czym wiecej elektryki i techniki to czlowiek sie gubi. Robiles odgrzybianie, czyszczenie klimy? U mnie wszystko jest ok. Nie wyestepuja takie objawy jak mowisz

PostNapisane: 20 lipca 2012, 20:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
Coś namieszałeś w ustawieniach w menu ręcznym. Wejdź jeszcze raz w menu sterowania powietrzem w kabinie, przycisk zamknięcia obiegu ustaw na automatyczny i zmień ustawienia w idrive na domyślne, czyli fabryczne,resetując jednocześnie Twoje nastawy. Rozpędź auto i jadąc dopiero kręć pokrętłami. Jak stoisz, wiać będzie inaczej,jeżeli masz ustawione na auto.

Ps. jak używasz kluczyka od stacyjki drugiego, to ustawienia automatycznie ustawiają się do drugiego kluczyka.

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 5 lipca 2015, 16:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e60
Kod silnika: 535d
mam problem z klimą nie działa wcale
takie błędy pokazuje
9C5C czujnik temperatury parownika,sygnał lub wartość powyżej progu
-obecny
9C67 czujnik temperatury lewego wymiennika ciepła,sygnał lub wartość powyżej progu
- niecągły
E70612 nie wiem co to za błąd

mam awarie alternatora ładował nawet do 17V i wybijał wszystkie moduły
Czy możliwe jest to że coś się spaliło?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1