Witam zakupiłem BMW e46 około miesiąc temu, mam problem założyłem instalacje gazową BRC Po założeniu instalacji zostały wymienione wszystkie filtry oleje, po około 2 dniach od wymiany zaświetliła sie kontrolka oleju sprawdziłem stan było poniżej min, dolałem około 500ml przez 3 dni było okej po kilku dniach znowu ten sam problem brak oleju zostało dolane około 1 l i tak ciągle co jakiś czas byłem u mechaników mówili ze to normalne przy gazie. Zauważyłem też że kopci na niebiesko zawsze gdy się zapali go przy jeździe nie tylko jak stane odczekam dosłownie 2 min i znowu kopci przez chwile. Wczoraj zapaliła mi się EML ale samochód jechał normalnie miał moc, zgasiłem silnik odpaliłem kontrolka znikła, po przejachaniu około 200 km samochód zatrzymał się i już nie chciał się uruchomić, po wyłaczeniu go jakby coś stukało koło silnika nic nie można było zrobić z tym jednym rozwiązaniem było odpięcie klemy od akumulatora. Jakoś dałem rade uruchomić i przejechać pod dom nic nie ruszam. W tej chwili szukam mechanika który się zna na robocie. Chciałem się spytać co według was może być, może być to uszczelka pod głownicą ? albo uszczelniacze zaworowe czy coś takiego ?
|