BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Dzisiejszy kłopot z silnikiem ;( ;(
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 17:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90 320d
Witam wszystkich!
Dzisiaj spotkała mnie przykra hostoria ;( Nagle w czasie jazdy e39 wskazowka od temp. silnika weszla na czaerwone pole... po chwili jazdy zaczalem czuc delikatny zapach spalenizny w samochodzie wiec sie zatrzymalem, otworzylem maske i zobaczylem ze wokolo korka od wlewu plynu do chlodnicy jest mokro tzn ze wypluwał plyn :/, z tego co wiem to nie powinno sie gasic silnika i trzeba wlaczyc ogrzewanie na maxa, tak tez zrobilem ale o dziwo lecialo tylko zimne powietrze .. poczekalem chwile ale wskazowka nie opadla ;/, że do domu mialem 2 minuty drogi to sprobowalem dojechac, silnik chodzil jak disel i od czasu do czasu mrugala kontrolka od oleju ;/ jak sie na chwile zatrzymalem to zgasl :/ Teraz bidulka stoi pod domem a ja nie wiem co myslec ;(
Ma ktos jakies poysly co to moze byc?? tylko nie mowcie ze przegrzalem silnik albo uszczelka pod glowica do wymiany bo sie załamie :/

Ostatnio edytowano 26 grudnia 2007, 01:03 przez Tomekkp88, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 18:13 
Częsty bywalec

Garaż: 320d
NO to masz prezent na swięta MIkołaj juz był i przyniusł ruzge. Gdzie wyczytales ze sie nie gasi silnika a juz w ogole nie rozumiem czemu jechales jak CI olej mrugal ?? Modl sie zeby to byla uszczelka BMW jesli chodzi o tłoki jest trudna do przegrzania ale jesli chodzi o głowice lubia pekac jak sie je przegrzeje JAki masz silnik Jak M52 2.0 to mam taka sprawna głowice z malym przebiegiem dokladnie jak bedziesz potrzebował przesle numery i zdjecia Czego Ci nie zycze zebys musial do mnie pisac :-) i zeby to tylko uszczelka

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2007, 18:46 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90 320d
No i h*j bombki strzelił, świąt nie bedzie ;( :mur: Jeszcze pech chcial ze pare dni temu poszedl mi tylni amortyzator. :mur: :wstyd:

ComTom napisał(a):
Gdzie wyczytales ze sie nie gasi silnika

Czytalem o tym wiele razy w necie , ze trzeba zostawic silnik na niskich obrotach bo jak sie zgasi to chyba nie chodzi wiatrak i trzeba do tego wlaczyc ogrzewanie na maxa

ComTom napisał(a):
a juz w ogole nie rozumiem czemu jechales jak CI olej mrugal

kontrolka zamrugała mi 2 razy praktycznie pod samym domem,

ComTom napisał(a):
JAki masz silnik

2 litry ale nie odkupie od ciebie glowicy bo mieszkam w anglii :kwasny:

Dzieki za odpowiedz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1