hehe w sumie każdy jest w tych czasach nerwusem

Dzięki tak zrobię podjade do niego niech popatrzy i posłucha mozę coś zaradzi. O efektach napiszę. A propo dzwoniłem dziś do znajomego mechanika i pytałem o naciąg łańcucha. Jest takowa możliwośc ponoć jest tam napinacz hudrauliczny i wystarczy podłożyć jakąś tam podkładkę pod śrubę mocującą. Robi sie to w kilka minut bo dojście jest dobre. Gość ma KTS BOSH wiec mówi że moze mi luz zlikwidować i sprawdzić poprawność działania zapłonu (redukca luzu łańcucha) o efektach napiszę. Pozdrawiam.
[ Dodano: 9 Listopad 2007, 17:21 ]wróciłem od znajomego mechanika. Podpiął mnie pod KTS BOSCH i pokazało błąd którego wczoraj nie było a przynajmniej nic mi o nim nie powiedziano w BOSCH SERVICE w Białymstoku. Mianowicie pokazało błąd czujnika recylkulacji spalin??? Chyba jakoś tak. Ponoć to jest to co siedzi na kolektorze ssącym u jego wejścia. Taka męmbranka w środku w tym siedzi. Czy to moze być także powodem mojej bolączki????
[ Dodano: 9 Listopad 2007, 21:21 ]zaglądałem do tego zaworu i... Niby chodzi ale nie wiem czy poprawnie. Zdjąłem rurę dolotu powietrza do kolektora i podczas pracującego silnika zdjąłem podciśnieniowy przewód z owego zaworu. Zauważyłem że otworzył się i po chwili zamknął. Kwestja moich najnowszych spostrzeżeń jest taka iż jak rzuca motorem i zdejmę podciśnienie to nie czuję różnicy ale jak je założę spowrotem (pociśnieniowy wąż) to rzucanie znacznie ucicha prawie do zera. Zauważyłem też że po przejechaniu jakiegoś odcinka na postoju rzuca a jak zgaszę silnik postoi kilka minut i odpalę znowu to objawu nie ma! Ja już nie wiem chyba jakieś diabelstwo w niej siedzi i psoci o co tu chodzi? Spotkał się ktoś z takimi "jajami"???
[ Dodano: 11 Listopad 2007, 20:11 ]No i nikt mi chyba nie pomoże. Brak mi już pomysłów. Objaw pojawia sie na zimnym silniku i to dość mocno wyczuwalny o co w tym chodzi? Odwiedziłem już kilku znachorów i każdy kręci głową. Zaczynam brać pod uwagę ewentualność poduszki pod silnikiem ale czy gdyby to była poduszka to raz by drgania były raz nie? Czy ma jakiś wpływ na zimnym a na ciepłym silniku? Ludziska pomocy!!!!!!!!!