BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: a co mi powiecie o bmw 318 tds touring :) full rok 1997
PostNapisane: 26 grudnia 2007, 21:18 
Poszukaj zanim zapytasz

witam

wczesniej pisalem o bmw 525 tds posprawdzalem to auto i okazalo sie ze zlom hehe
no i teraz nie wiem mam na oku dwa autka i nie wiem na ktore sie zdecydowac.

jedno to bmw 318 tds touring full przebieg 128 tys. tuningowane optycznie na alumach i inne wypasy (chcial bym was sie spytac czy sa jakies problemy z tymi autami, czy wpakuje sie w bagno czy warto kupic ten samochod),
a drugie autko ktore sobie wypatrzylem to w tej samej cenie 1700euro peugota 406 1.9 td tez full no i nie wiem :( pomocy co mam zrobic nie wiem ktore lepsze

PROSZE POMOZCIE MI WYBRAC :) o ba auta wygladaja swietnie i sa w dobrym stanie.
a boje sie bmw kupic bo nie wiem czy sie nie wpakuje w wydatki :) jak narazie mam lagune nic sie w niej nie psuje i takie auto chce ale jego wada jest to ze pali pali i pali duzo :(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Nie kupuj
PostNapisane: 27 grudnia 2007, 21:59 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320i
BMW 318 tds touring z 97 za 1700 Euro? Ja bym sobie darował... Mam już drugie BMW i (odpukać) nie narzekam. W ich czasie poszukiwań naoglądałem się "igiełek", okazji, full wypasów itp. itd. Jeśli ta oferta jest od zaufanego znajomego, który faktycznie okazyjnie sprzedaje to bierz w ciemno. Jeśli nie to sobie daruj, na 99,9% to paść, przez którego możesz się zrazić do marki.

Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 01:47 
Pierwsze kroki

Słuchaj! jezeli masz naprawde w dobrym stanie BMW to bierz (za tą kase jesteś w stanie na niej zarobić około 3tyś zł w rejonie zach-pom) ale musisz wiedziec ze tym raczeje nie pocisniesz jest zbyt wolna bo ma tylko 90km ja mam taką i jestem z niej zadowolony ale musiałem przywyknąć do jazdy jest bardzo sztywna i powolna chociarz na autostradzie jechałem 190km/h. Wczesniej maiałem 406 z 2000r 1.9tdbył wygodniejszy oszczędniejszy ale miał wady takie jak wycieki ze skrzyni biegów i to była bardzo kosztowna naprawa a pozatym super samochód. Od kupna BMW nic nierobiłem poza wymianą olejów i filtrów Jezeli zdecydujesz się na kupno BMW w TDS to musisz ją sprawdzić na ciepłym silniku czy dobrze pali bo TDS ma to do siebie że przy około 150tyś km zaczynają siadać pompy i objaw jest taki że zimny silnik pali idealnie a ciepły musi troszkę pokręcić. pamiętaj nie sugeruj się kilometrami bo to jest teraz różnie jedni kręca liczniki a drudzy nie prawdy ci niepowie żaden. A co kosztów części zamiennych to muszę powiedzieć ze porównywałem z BMW z PEUGOTEM i niestety ale peugeot ma części droższe.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 01:58 
Forumowicz

moja rada jest taka:
napewno nie peugeot :) mam partnera 2002rok 1,9d i tam cały czas cos jest nie tak cos stuka puka co do silnika to super ale straszny muł (no ale wsumie to dostawczak nie do wyscigów) :)
a co do bmw to jakos 1,8 tds kojarzy mi sie z samochodem dla starego emeryta. jak to ma byc koniecznie diesel to poszukaj 325tds :) takie moja skromne zdanie

Na nowym felunku - http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21221

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 01:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
my_BMW_525_tds napisał(a):
tuningowane optycznie na alumach i inne wypasy
No własnie i to mnie zniecheca jezeli znasz osobnika ktory nia jezdzi bierz a jezeli nieeee odpusc sobie i bierz serie takie moje zdanie ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1