Witam wszystkich. Tak wiem na forum jest tego dużo ale ja odpowiedzi nadal nie mam i bardzo proszę o pomoc szczególną;) Wiec tak samochód na gazie strasznie przerywa do 2 tys. obrotów na benzynie też ale dużo mniej na wolnych ładnie równo pracuje. Błędy na gazie to 228 (INPA) i po zrobieniu ok 200km 243 wypadanie zapłonu 6 cylinder. Jazda tylko na benzynie po przejechaniu ok 200km wyskoczy błąd 228. Napisze teraz co zrobiłem a więc :
Wymiana świec, fajek, cewek, gumy dolot powietrza, czyszczenie przepustnicy silniczka krokowego, sprawdzenie disa. sprawdzenie ciśnienia w cylindrach, wspomnę że gaz jest sprawdzony i mapy filtry na 100% gra wszystko nowe.
Zostaje mi odma lecz typowe objawy jak masełko na korku, w rurkach bulgotanie czy pierdzenie to tego nie ma jedna tylko mała uwaga że jak by mocnej zasysa korek od oleju i po odkręceniu korka po chwili gaśnie silnik.
Może czujniki wałka rozrządu ale czemu nie pokazuje błędów ?? objawy by pasowały a na INPA LIVE DATA pokazuje:
NW current time-intake [Grad KW] 1.00 NW current time-outlet [Grad KW] 1.00
NW take F adaption-initake [Grad KW] 1.00 NW take F adaption-outlet [Grad KW] !1.04
w czasie jazdy takie same dane nic się nie rusza.
Proszę o pomoc bo już brak sił