Witam, mam problem z moim nowym bmw 320d 2005 sedan, kupilem je z krzywa kierownica lekko w prawo, podczas probnej jazdy po miescie wszystko bylo ok, auto jechalo prosto i wszystko niby bylo ok. Problem okazal sie po rejestracji przy wiekszych predkosciach, mianowcie jest tak ze od 100km/h auto jest nerwowe, przy lekkim skreceniu (szturchnieciu) w lewo kierownica odrazu wraca do poprzedniej pozycji i jest ok a przy lekkim skercie (szturchnieciu) w prawo tak jakby zostaje w tej pozycji i auto odrazu jedzie w prawo i kierownica nie wraca (moze po paru sekundach dopiero), jadac powyzej tej predkosci trzeba caly czas minimalnie korygowac kierunek jazdy, problem robi sie powazniejszy jak autem jedzie komplet 4 osob, auto zachowuje sie jak lodka i czuc ze tyl jest strasznie miekki i buje okropnie ( strach wykonywac gwaltowne manewry. Bylem na stacji diagnostyczniej i dwa razy sprawdzali luzy itp i niby nic nie wyszlo, pojechalem na ustawnienie geometri i po ustawieniu jest lepiej ale minimalnie ( lewe tylne kolo odbiegalo ponad norme - tak twierdzil mechanie, ale twierdzil ze auto ma swoja geometrie i ze raczej nie mialo powazniejszych wypadkow) problem praktyczie nie wystepuje jak jade sam i po miesci - auto jedzie jak normalne bmw, jest sztywne i az milo sie jedzie, czuc ze zawieszenie jest nie wybite. Sam juz dwa razy zagladalem pod auto, sprzwdzalem brecha wszystkie gumy i czesci zawieszenia i wyglada ok sprawdzilem auto w bmw w niemczech i wyszlo ze przebieg i serwisy sie zgadzaja no i ..... mialo malowany kawalek tylnego lewego blotnika (co moze sugerowac jakas kolizje, ale na geometri wyszlo ze prawe kolo bylo minimalnie odchylone od norm geometri a lewe bylo ok) takze nie wiem czy to mozna polaczyc. Czy ma ktos moze jakas sugestie na czym sie skupic i co moze byc powodem tego wszystkiego ?? bede wdzieczny za kazda odpowiedz, pozdrawiam
_________________ zobacz moje BMW viewtopic.php?f=6&t=100019
|