BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Jakie koszty wymiany sprzęgła
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 12:13 
Pierwsze kroki

Witam
Musze wymienic sprzegło E39 528 1997 i chciałbym zapytać z jakimi mniej wiecej kosztami musze sie liczyc, nie mam swojego warsztatu wiec zmuszony jestem zostawic auto gdzieś w warszawie także chciałbym wiedziec ile około kasy to kosztuije aby grubo mnie nie oszukali, zdaje się ze zestaw sprzegła to koszty około 600, 700 zł.
Pozdrawiam i dziękuje z góry za odp.

Ostatnio edytowano 29 grudnia 2007, 22:16 przez jurireszka, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 12:28 
za części i robocizne razem nawet 800-900. robota dosyć kłopotliwa i nie zrobi się tego bez specjalnych kluczy.

nie ten dział przy okazji

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 14:05 
Forumowicz

ja teraz własnie wymieniałem tydzien temu . SPRZEGŁO KOMPLETNE 670 PO ZNIZCE NA WARSZTAT I ROBOTA 2OO

[ Dodano: 29 Grudzień 2007, 14:06 ]
SACHS BEZ ZNIZKI COS KOŁO 850 ZŁ . TEZ W 528 MI PADŁO

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 14:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
A tak z ciekawosci...jakie mieliscie objawy, ze sprzeglo do wymiany??Slizgalo sie czy moze co innego...

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 19:21 
Forumowicz

ja juz drugie zajezdziłem
raz to czułem jak mi sie slizgało , nie wymieniałem kompletu tylko nabiłem tarcze a to BYŁ BŁAD!!!!!!!! Pojezdziłem 2 miesiące do póki nie spalołem opon letnich przed zimową zmiana . Po paleniu ciezko wchodziły biegi , wróciłem do domu (ledwo bo biegi nie chciały wchodzic ) a jak auto ostygło i sprzegło tez to wchodziły biegi ładnie ALE NIE REAGOWAŁ NA TO SAMOCHÓD !!! zapinałem dowolny bieg i nic sie nie działo !! kazdy bieg wchodził idealnie ale auto nawet nie drgnęło , nawet sie nie slizgało ! PRZYCZUNA BYŁA TAKA ZE Z JEDNEJ STRONY TARCZY OKŁADZINA PO ROZGRZANIU JAK PALIŁEM GUME OSTYGŁA I SIE POKRUSZYŁA!! TO BYŁA WYJATKOWA LIPA TE NABICIE TARCZY !!!!!!!!!!! ALE teraz załozyłem nowy komplet i jest na razie gitt

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 22:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520IA FL
Kod silnika: M54B22
marekbmwe39 napisał(a):
ja juz drugie zajezdziłem
raz to czułem jak mi sie slizgało , nie wymieniałem kompletu tylko nabiłem tarcze a to BYŁ BŁAD!!!!!!!! Pojezdziłem 2 miesiące do póki nie spalołem opon letnich przed zimową zmiana . Po paleniu ciezko wchodziły biegi , wróciłem do domu (ledwo bo biegi nie chciały wchodzic ) a jak auto ostygło i sprzegło tez to wchodziły biegi ładnie ALE NIE REAGOWAŁ NA TO SAMOCHÓD !!! zapinałem dowolny bieg i nic sie nie działo !! kazdy bieg wchodził idealnie ale auto nawet nie drgnęło , nawet sie nie slizgało ! PRZYCZUNA BYŁA TAKA ZE Z JEDNEJ STRONY TARCZY OKŁADZINA PO ROZGRZANIU JAK PALIŁEM GUME OSTYGŁA I SIE POKRUSZYŁA!! TO BYŁA WYJATKOWA LIPA TE NABICIE TARCZY !!!!!!!!!!! ALE teraz załozyłem nowy komplet i jest na razie gitt

Ja tez kiedys nabijalem tarcze(nie w BMW), za samo nabicie zaplacilem 100zl przejezdzilem na tym ok 25tkm i wiem ze jezdzi dalej....

Wiec osobiscie chwale sobie ten sposob regeneracji pod warunkiem, ze reszta elementow jest ok.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2007, 22:22 
Uzależniony od forum :)

marekbmwe39 napisał(a):
Pojezdziłem 2 miesiące do póki nie spalołem opon letnich przed zimową zmiana . Po paleniu ciezko wchodziły biegi , wróciłem do domu (ledwo bo biegi nie chciały wchodzic ) a jak auto ostygło i sprzegło tez to wchodziły biegi ładnie ALE NIE REAGOWAŁ NA TO SAMOCHÓD !!! zapinałem dowolny bieg i nic sie nie działo !! kazdy bieg wchodził idealnie ale auto nawet nie drgnęło , nawet sie nie slizgało ! PRZYCZUNA BYŁA TAKA ZE Z JEDNEJ STRONY TARCZY OKŁADZINA PO ROZGRZANIU JAK PALIŁEM GUME OSTYGŁA I SIE POKRUSZYŁA!! TO BYŁA WYJATKOWA LIPA TE NABICIE TARCZY !!!!!!!!!!! ALE teraz załozyłem nowy komplet i jest na razie gitt
:rotfl:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2007, 14:45 
Forumowicz

u mnie docisk i łożysko były dobre , tylko tarcza padła , a jesli chodzi o nabicia to do póki jezdziłem normalnie to to moze by i chodziło ale jak dostało w kosc to nie dało rady , TO TYLKO MOJE ZDANIE , NIE MÓWIE ZE KAZDE NABICIE JEST ZŁE ALE W MOIM PRZYPADKU TO BYŁA LIP

[ Dodano: 30 Grudzień 2007, 14:46 ]
a poza tym , nie chce Cie urazic ale 1.8 to nie to samo co 2.8 wiec u mnie i tarcza ma wiecej pracy aby to przeniesc na koła

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1