|
Witam Założyłem nowy temat ponieważ nigdzie nie potrafię znaleźć rozwiązania mojego problemu. Przeszukiwałem wszystkie polskie i popularne zagraniczne forum BMW. W żadnym nie znalazłem nic, co by pomogło. Zdecydowałem się napisać na tym, ponieważ często, jak czytałem różne posty to właśnie tutaj były osoby z dużym doświadczeniem, które rozwiązały niejeden problem.
Posiadam E39 przed liftem kluczyk z 3 przyciskami a problem polega na tym, że nie mogę go zakodować w swoim aucie. Robiłem to już chyba ze 100 razy i nic to nie dało. Pilot jest sprawny był sprawdzany nadaje sygnał a poza tym sprawdzałem go w BMW E46, w którym udało się zaprogramować za 1 razem. Próbowałem różnych sposobów kodowania na swoim pilocie i tym z E46 i nic to nie dało. Uznałem że w samochodzie jest coś nie tak i zacząłem sprawdzać: bezpieczniki są ok, kable w klapie bagażnika są ok, moduł komfortu ok, wzmacniacze antenowe ok a nawet wyczytałem gdzieś na zagranicznym forum że w klapce od baku może być problem wiec sprawdziłem i normalnie wszystko działa. Po sprawdzeniu prawie wszystkiego przyszło mi do głowy by podłączyć się pod komputer. Na komputerze nie było żadnych błędów.
Moje zmagania trwają już kilka miesięcy przez które otwieram samochód przez bagażnik i powoli zaczynam mieć dość tego typu otwierania. Czy macie jeszcze jakieś pomysły? Bo to jest strasznie uciążliwe tym bardziej w BMW Seri 5 Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
|