|
witam. jakis miesiac temu , czy nawet juz 2, wymienialem na tyl tuleje plywajace, jeszcze przed samymi tulejami, obnizajace czerwone sprezynki kpl, ale po tulejach slysze ,ze jest cos nie tak.. trudno mi opisac jaki to efekt, najciekawsze jest to , ze bylem na dwoch stacjach diagn. na sprawdzenie zawiechy, na jednej tak sprawdzalem i ustawialem zbieznosc itp, a na drugiej mialem przeglad.. co ciekawe w tym ? ze na zadnej stacji nie wykryli mi nic, z zawiecha wszystko ok, a to po wymianie tulei mam cos nie tak.. ze cos slysze ! glownie jak jade pomalu, albo prawie ,ze stojac w miejscu, albo jadac tak do 40/50km/h , wiecej juz tego nie slysze, nie wiem czy silnik zaglusza czy co.. ale naprawde nie wiem, gdzies czytalem po forach jak tuleje wymienialem, ze trzeba je bylo posmarowac jakims klejem, ale tego nie zrobilem/ nie chcialem, by mi sie na kiedys to nie zapieklo, bo i tak mialem problem z wybiciem ich, ale czy jednak to moze byc to ? tak uwazam, ze to cos przy tulejach , bo po tulejach akurat to sie dzieje, dopiero teraz pisze, bo co raz bardziej to juz denerwuje,ze cos slychac jezdzac, a nie wiadomo co to jest .. jak to zdiagnozowac itp ..
ktos cos ma jakas porade, od czego zaczac jak zdiagnozowac, ?? kazda porada jest tu dla mnie cenna ?
moze to te sprezyny,ktoree tez mam zamiar wywalic z tego auta, bo to porazka, sa strasznie sztywne , ale przypomne , ze to sie dzieje po tulejach, wszystko zlozone jak nalezy, zbieznosc ustawiona, 2x przeglad
pozdro
|