Witam mam taki problem, posiadam e39, od początku gdy kupiłem auto nie działał nawiew, gdy kółko na środkowych panelach ustawiam na 3 niebieskie kropki oraz na klimatroniku ustawie 16st , nie ważne jaka jest temperatura silnika czy na ciepłym czy na zimnym, leci tylko gorące powietrze. Tak jakby strumień szedł tylko z nagrzewnicy, a nie np. z zewnątrz. Ponieważ na postoju i podczas jazdy także leci ciepłe, wręcz gorące powietrze.
Sprawdzałem elektrozawór, na wtyczce do EZ był oberwany jeden kabel, ten ze środkowego Pinu, oberwany był przy samej wtyczce, przylutowałem go i dalej żadnej reakcji dalej tylko ciepłe powietrze.
1. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie elektrozaworu?
2. Czy może być coś innego przyczyną, że leci tylko i wyłącznie gorące powietrze? Dodam, że gdy ustawie nawiew na Auto i na max. moc nadmuchu, wyłączę silnik i uruchomię ponownie, przez ułamek sekundy leci zimne powietrze na nogi a za moment już leci ciepłe. Czujnik temp. zewnętrznej mam uwalony pokazuję +50C, czujnik temp. w klimatroniku przeczyszczony bardzo dobrze oraz wiatraczek się kręci (Rozbierałem caly panel i wszystko czyściłem).
Proszę o pomoc ponieważ jest Lato, jadę często z dzieckiem i nie mogę otwierać okien a w samochodzie sauna...