Witam, jako że przyszły mrozy - zainteresowałem sie odblokowaniem funkcji ogrzewania postojowego w moim X5.
Oczywiście najpierw przeczytałem chyba wszystkie tematy na forum, jednak nie znalazłem odpowiedzi.
Mój piecyk:

Zaczęło się od poszukiwania dodatkowej pompki obiegu wody, która jak wcześniej myslalem znajduje się tuż za piecykiem.
Niestety pusto

W niedziele jednak coś tam oglądałem pod maską i trafiłem na takie znalezisko.

Wygląda na nr 9 Dodatkowa pompa wody nr. 64116907811 z rysunku:

Wielce ucieszony zacząłem szukać "magika" od kodowania który odpalił DIS-a poklikał i na navi MK4 wyskoczyło Aux. Heat/Vent, zaznaczam ze wczesniej miałem Przewietrzanie i 2 zegary.
Teraz mam 2 zegary, przewietrzanie i podgrzewanie direct
Nastepnego dnia rano -2 chciałem potestować i odpalam AUX heating direct, dmuchawa odpala, czerwone swiatełko miga..... 2 sekundy i dmuchawa gaśnie ... Koniec.( aha dodam ze slychac wiatrak w webasto, ale piec jakby nie dostaje hmmmm "pozwolenia" na odpalenie i zdycha po 2 sekundach. Przewietrzanie działa wyśmienicie. Jest tez taka funkcja ze naciskam MAX na climatroniku i działa nawiew bez zapłonu to chyba funkcja REST - to też działa świetnie.
Na samo dogrzewnie silnika nie narzekam chodzi miodnie, zawsze bez wyjątku odpala i dogrzewa mi silniczek, słychać pomka "stuka" temp. silnika rośnie szybko, ogolnie zero problemów.
Tylko mnie to ogrzewanie wnetrza mnie meczy

HELP

Edit:
Tak mysle... może aku za słaby? i odcina napiecie w trosce o potrzebny potem prad do rozruchu silnika.