Zaplanowałem jeszcze przed zimą doposażyć swoje autko w grzanie siedzeń .
Teoretycznie ogarnąłem temat podłączeń i kabelkoligi. Sprawa generalnie banalnie prosta .
Znalazłem na allegro panel spełniający moje oczekiwania. Moja radość nie miała końca gdy wyciągnąłem go z paczki.
Na pierwszy rzut oka wydawał się być „Plug and Play” i pasować w miejsce gdzie w moim przypadku siedzi przycisk DSC.
Myślałem że wyciągnę stary przycisk i wyłamię” kratki” przygotowane do instalacji pojedynczych przycisków.
Okazało się jednak że taki zabieg nie jest wystarczający i generalnie nie wiele da.
Panel z przyciskami nie pasuje ani na wysokość ani na szerokość.
Może nie jest od e46 ,może jest?
Tylko moja „konsola nie jest właściwa.
Sprawdziłem w real OEM i faktycznie wychodziły dwa rodzaje tych konsol. Jednak wydawało by się że różnica w nich polegała jedynie na zaokrąglonym wykończeni rogów panelu w celu estetycznego osadzenia modułu klimatronika w miejscu schowka na okulary.
Ponadto przyglądając się samemu modułowi z przyciskami zauważyłem że gniazdo x521 do którego powinny być podłączane przewody od DSC nie posiada 4 tak jak w normalnym przypadku tylko 3 piny.
Abstrahując od tego że panel fizycznie nie pasuje, doszedł jeszcze fakt że Po podłączeniu go do DSC działa tylko podświetlanie .Samo odłączanie dsc już nie.
Czy ktoś z forum może obejrzeć w WDS X521 , X1869 , E46 A169 switching centre.
Coś mi się wykrzaczyło w kompie i schematów mi nie powiększa (wszystko małe i nic nie widać)
Zrobiłem po swojemu ale coś chyba zamieszałem ...........

x521
1-masa
2-podświetlenie
3- DSC
4-zasilanie z F33
Tylko że w tym panelu pin 4 czyli zasilanie z f33 Nie jest jak powinien w x521 tylko w x 1869
Może wyłącznik dsc zadziała gdy na x1869 będzie zapłon? Może panel nie potrzebuje tak jak sam przycisk zasilania z F33.
Szukam wsparcia, panel sobie odpuszczę ale rozkminić temat warto..............

No cóż zaczynam szukać oddzielnych przycisków grzania........
Pozdrawiam Krzysiek