Gościu nie umiesz sprecyzować tematu? Dorosły gość, a piszesz jak dzieciak - "swędzi mnie w nosie...o tam za tym twardym".
Do rzeczy - nie wiem co to za auto, bo w tej swojej opowiadance nawet nie podałeś ani roku produkcji ani chociaż wskazania czy to LCI. Zakładam, że skoro to "ten z rozrządem od tyłu" + ma ponad 180 HP to nie M47N2, a N47 (patrz jaki ze mnie detektyw

), ale to o czym mówisz brzmi jak rura z M47N2 od strony turbo o kodzie OEM 11617795304, czyli jak na tych 2 obrazkach:

Natomiast w N47 (tym z "rozrządem od tyłu") ta rura wygląda tak:

Żebyś nie powiedział, że to może jednak druga rura (ta, która wyprowadza z IC schłodzone powietrze na dolot) to poniżej zdjęcia z obu konstrukcji:
M47N2:

N47:

Podsumowując: naucz się precyzyjnie określać swój pojazd, a co do rury to mam póki co przeczucie 50/50, że jakiś druciarz sobie na alledrogo dokupił na oko przewód (wiesz akcje typu "Ja wiem lepiej...włączam internety, wpisuję BMW 320d e90 rura intercooler i o...mam! Znalazło mi nową rurkę...oooo używka z rozbiórki i jaka zaj*** cena! Biere!") i był na tyle cwany w swojej przebiegłości, że nawet nie sprawdził jaki kod oem ma jego oryginalny przewód i stąd problemy ze spasowaniem

PS. podrzucam kod OEM'a właściwego przewodu żebyś w razie potrzeby domówił sobie zamiennik (zabawa do zamknięcia w 400-500 zł na dobrym zamienniku, a OEM ponad 1k

) -> 11617802753